Η αγωνία στο κόκκινο για την τύχη του Βαγγέλη… Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας οι σχέσεις της ομάδας των Κρητικών

BAGGELHS GIA1

BAGGELHS GIA1Δέκα μέρες συμπληρώνονται από την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο, ο οποίος χάθηκε από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, μέρα μεσημέρι.

Δέκα μέρες εντατικών ερευνών. Της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, εθελοντικών οργανώσεων, έρευνες όμως κι από αέρος με το ελικόπτερο του Βασίλη Χήτου.

Δεν βρέθηκε όμως ούτε το παραμικρό ίχνος. Ούτε ένα στοιχείο, ικανό να φωτίσει τα βήματα του Βαγγέλη, από τη στιγμή που εξήλθε από το δωμάτιο του.

Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός, ότι στην περίπτωση αυτή, η έρευνα ξεκίνησε άμεσα. Από το απόγευμα της ίδιας μέρες, τέσσερις ώρες περίπου μετά την εξαφάνιση .

Και εντατικοποιήθηκε τις επόμενες ημέρες, με ισχυρές δυνάμεις να χτενίζουν τους χώρους της Σχολής και την παραλίμνιο.

Με βάση τη μαρτυρία οδηγού αστικού, ότι ο Βαγγέλης επιβιβάστηκε στο λεωφορείο, λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι και κατέβηκε στο κέντρο της πόλης, η έρευνα επεκτείνεται και σε άλλα σημεία, όπου θα μπορούσε να βρεθεί.

Η Αστυνομία αναμένει και τα τελευταία στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να συμπληρώσει ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της έρευνας.

Στοιχεία που σοκάρουν

EREYNA BAGGELHS

Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται και κυριολεκτικά σοκάρουν, αφορούν στις δύσκολες μέρες που περνούσε ο Βαγγέλης, στη Γαλακτοκομική Σχολή. Ομάδα άλλων σπουδαστών, κυρίως Κρητικών, εκφόβιζαν τον 20χρονο, ο οποίος όπως φαίνεται, ήταν ο στόχος τους σε πολλά καψόνια, ορισμένα μάλιστα άγρια.

Η Διεύθυνση της Σχολής επίσημα δηλώνει άγνοια για όλα όσα αποτελούσαν κοινό μυστικό. Όμως η ίδια χρειάστηκε μία φορά να αλλάξει δωμάτιο στον 20χρονο Ρεθυμνιώτη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε εξετάσει σοβαρά την πιθανότητα να απομακρύνει – αποβάλλει από τη Σχολή άλλους σπουδαστές.

Κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε, άγνωστο για ποιους λόγους, αν κι αυτό που ακούγεται έντονα, είναι ότι υπήρξαν σοβαρές πολιτικές παρεμβάσεις από παράγοντες του Ηρακλείου.

Οι σχέσεις αυτές, οι σχέσεις έντασης, έχουν μπει πλέον στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας και ερευνώνται με περισσή προσοχή και εξονυχιστική λεπτομέρεια.

Ο Βαγγέλης, ήταν ένα παιδί χαμηλών τόνων, που δεν προκαλούσε. Δεν θα έκανε ποτέ κακό. Αγαπούσε πολύ την οικογένειά του, ήταν πολύ δεμένος μαζί τους και είχε καθημερινή επικοινωνία.

Και η οικογένειά του, εδώ και δέκα μέρες βρίσκεται στα Γιάννινα, όπου ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά. Οι ώρες και οι μέρες αγωνίας είναι ατελείωτες. Και η έκκληση επαναλαμβάνεται… «Βοηθήστε μας να βρούμε τον Βαγγέλη…».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ