Η Ήπειρος βάζει τα καλά της… και απογειώνεται γευστικά!!

OINOS MENOU

OINOS MENOUΜε κεντρικό άξονα προβολής τα κρασιά της Ηπείρου, παρουσιάστηκαν με μοναδικό τρόπο οι Ηπειρώτες παραγωγοί, στο ξενοδοχείο Grand Forest στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Διασυνοριακό Δίκτυο για την προώθηση των Αμπελοοινικών Προϊόντων» – Wine Net. (Cross Border Network for the Promotion of Wine Products)

Οινικές δημιουργίες από τα αμπελοτόπια της Ζίτσας και του Μετσόβου, συνδυάστηκαν μοναδικά με πρώτες ύλες από την ορεινή Ήπειρο σε ένα εξαιρετικό γαστρονομικό δείπνο που οργάνωσαν και επιμελήθηκαν ηπειρώτες επαγγελματίες – οινοχόοι και chefs.

 

Τα Ηπειρωτικά Προϊόντα εξέπληξαν θετικά όσους τα γεύτηκαν και απέδειξαν περίτρανα πως μπορούν να σταθούν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Παρευρέθηκαν προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι γαστρονομίας και οινοχόοι από την Αθήνα, αλλά και επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων και ποτών, εστιάτορες, ξενοδόχοι, καθώς και το οινόφιλο κοινό της Ηπείρου.

Για τις γαστρονομικές δημιουργίες χρησιμοποιήθηκαν πρώτες ύλες που προέρχονται από παραγωγές μικρών αποδόσεων αλλά χαρακτηρίζονται από εξαιρετικό γευστικό και αρωματικό χαρακτήρα. Η ορεινή Ήπειρος έχει πολλές δυνατότητες σε αυτήν την κατεύθυνση, που αποτελεί αναμφίβολα το συγκριτικό πλεονέκτημά μας.

Πολλά περιθώρια ανάπτυξης υπάρχουν για τους Ηπειρώτες παραγωγούς αξιοποιώντας συνέργιες και συνεργασίες στο πλαίσιο του άξονα Οίνος – Γαστρονομία – Φύση – Πολιτισμός, όπως αναλύθηκε σε σχετική εισήγηση από τον κ. Ηλία Μάνη γεωπόνο της Περιφέρειας Ηπείρου και υπεύθυνο του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ