Η Ήπειρος απαιτεί το Πολυτεχνείο της….

PANEPISTHMIO EISODOSΤο αίτημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής, επαναδιατυπώνεται με ένταση και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των πολιτικών, αυτοδιοικητικών και επιστημονικών φορέων του Νομού.

Την ίδια ώρα έρχονται νέες διαβεβαιώσεις του Υπουργού Παιδείας, μέσω του Περιφερειάρχη, για λειτουργία της Αρχιτεκτονικής σε δύο χρόνια… Το περίεργο είναι ότι μετά τη διαρροή των Προεδρικών Διαταγμάτων  με τα οποία καταργείται η Αρχιτεκτονική, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αρέσκεται να διαβεβαιώνει μέσω τρίτων ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όμως η ίδια δεν έχει προχωρήσει σε καμία γραπτή δήλωση ή διάψευση. Τα θέματα αυτά απασχόλησαν την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πρυτανείας. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, βουλευτές, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κι άλλοι δήμαρχοι του Νομού, εκπρόσωποι επιστημονικών και κοινωνικών φορέων της πόλης των Ιωαννίνων.

 

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ομόφωνα και ομόθυμα ότι αποτελεί πάγιο και σταθερό αίτημα η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στην οποία  θα συμπεριλαμβάνονται το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, το Τμήμα Πληροφορικής, αφού μετονομαστεί σε Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, καθώς και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Εν τω μεταξύ τη διαβεβαίωση ότι στο υπό υπογραφή Π.Δ. θα προβλέπεται η λειτουργία της Αρχιτεκτονικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μετά από δύο χρόνια, έδωσε εκ νέου ο Υπουργός Παιδείας κ. Κων. Αρβανιτόπουλος σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Ο Υπουργός επανέλαβε επίσης ότι κατά λοιπά, ισχύουν τα όσα έχει αναφέρει σε προηγούμενες επικοινωνίες με τον Περιφερειάρχη,  αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια

Τη απάντηση του Υπουργού, ο Περιφερειάρχης διαβίβασε  στην  Πρυτανική Αρχή, με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παντελή Κολόκα ο οποίος  τον εκπροσώπησε,  λόγω έκτακτων υποχρεώσεων που προέκυψαν,  στη σύσκεψη που οργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ