Ημερίδα: Η ψυχική υγεία στην τρίτη ηλικία

tsoumanis skapinakis

tsoumanis skapinakisΜια σημαντική πρωτοβουλία για την ψυχική υγεία στην τρίτη ηλικία ξεκινάει ο ΟΚΠΑΠΑ σε συνεργασία με την Ιατρική σχολή του παν/μιου Ιωαννίνων, με έναρξη την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου και ώρα 19.00 στην αίθουσα Αρχ. Σπυρίδωνος στην Ακαδημία.

Ομιλητές θα είναι :

-Σκαπινάκης Πέτρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

-Γιαννόπουλος Σωτήρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

-Τσούκη Στεφανία, Κοινωνιολόγος στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του ΟΚΠΑΠΑ.

Σε δηλώσεις τους ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης και ο Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής, Πέτρος Σκαπινάκης αναφέρθηκαν στην ημερίδα, λέγοντας ότι θα αποτελέσει την έναρξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την ανίχνευση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας στους ηλικιωμένους.

Ο κ. Σκαπινάκης τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό το ότι ο ΟΚΠΑΠΑ ασχολείται με αν σοβαρό θέμα που δεν το αγγίζουμε συχνά» κι αυτό γιατί– όπως είπε- «δυστυχώς θεωρούμε αναμενόμενα, ως φυσικό επακόλουθο του γήρατος, τα προβλήματα ψυχικής υγείας στην τρίτη ηλικία και δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στα σωματικά προβλήματα».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σκαπινάκη, αυτή δεν είναι η επιστημονική άποψη. «Υπάρχουν προβλήματα όπως η κατάθλιψη, η διαταραχές μνήμης, η άνοια, που μπορούμε να τα προλάβουμε, να τα εντοπίσουμε, να τα θεραπεύσουμε. Αν παραμείνουν οδηγούν σε έκπτωση της ποιότητας ζωής και σε αυτή την ηλικία η ποιότητα ζωής είναι από τα σημαντικότερα που μπορούμε να εξασφαλίσουμε».
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ