Ημερίδα για τα αρωματικά φυτά της Ηπείρου

AROMATIKA FΗμερίδα με θέμα την «Προώθηση και διανομή των αρωματικών και θεραπευτικών βοτάνων, φυτών και φυτικών παραγώγων της Ηπείρου» που διοργανώνει η Π.Ε. Πρέβεζας θα καλύψει όλο το φάσμα πληροφόρησης που αφορά την καλλιέργεια και εκμετάλλευση των αρωματικών και θεραπευτικών φυτών.

Θα παρουσιαστούν μέθοδοι και τρόποι για την καλλιέργεια και εμπορία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της Ηπείρου, τρόποι για την επιχειρηματική αξιοποίηση τους και άλλα σχετικά θέματα τα οποία δυνητικά ενδιαφέρουν παραγωγούς αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και δένδρων, καθώς και ενδιαφερόμενους να ασχοληθούν με την παραγωγή, όσους ασχολούνται με την μεταποίηση και παραγωγή διαφόρων παραγώγων προϊόντων, καταναλωτές, διανομείς, ερευνητές και άλλους.

 

Για τον σκοπό αυτό, προσκεκλημένοι ομιλητές ειδικοί στον τομέα των αρωματικών και θεραπευτικών βοτάνων και φυτών και των παραγώγων τους, θα παρουσιάσουν σχετικές εισηγήσεις.

Η Ενημερωτική αυτή Ημερίδα Δικτύωσης θα λάβει χώρα την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 από τις 9.30 π.μ. μέχρι τις 13.30 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ξενοδοχείου PREVEZA CITY με είσοδο ελεύθερη για τους πολίτες.

Στόχος της ενημερωτικής αυτής ημερίδας δικτύωσης, αποτελεί η ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με το Έργο RE.HERB και τους στόχους του, καθώς και γενικότερα για τα αρωματικά και θεραπευτικά φυτά, και η ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών, με την παρουσία ομάδων ειδικών (καθηγητών, γεωπόνων κ.λ.π), αλλά και παραγωγών γεωργικών προϊόντων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου ανέφερε σχετικά με την ημερίδα: «Η Ήπειρος είναι μια προικισμένη από τη φύση περιοχή και παρουσιάζει εξαιρετική βιοποικιλότητα. Τα βότανα και τα θεραπευτικά φυτά της περιοχής μας είναι πολλά και σπάνια και η ενασχόληση με τον τομέα αυτό επιφυλάσσει βιοποριστικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες. Εμείς, από την πλευρά μας, φροντίζουμε να ενημερώνουμε και να ενθαρρύνουμε τους ενδιαφερόμενους, όπως με μια σειρά από ενημερωτικές ημερίδες, για τις ευκαιρίες αυτές, ώστε να αξιοποιηθεί αυτό το αναξιοποίητο εν πολλοίς κεφάλαιο που γενναιόδωρα η φύση χαρίζει.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ