Ημερίδα από τον Φορέα Βόρειας Πίνδου

BIKOSΗμερίδα με θέμα «Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου & Πίνδου. Δράσεις και λειτουργία του στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ», διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο Κέντρο Πολιτισμού Γρεβενών, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις προτεραιότητες και τις δράσεις του Φορέα Διαχείρισης στα ζητήματα της προστασίας, διαχείρισης, βιώσιμης ανάπτυξης και ανάδειξης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

 

Επίσης, στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το πακέτο περιβαλλοντικής ενημέρωσης ευαισθητοποίησης μαθητών, ηλικίας 6- 12 ετών, με τίτλο «Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου. Ας μάθουμε…. ας παίξουμε» που υλοποιήθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή για λογαριασμό του Φορέα Διαχείρισης. Η περιβαλλοντική ενημέρωση – ευαισθητοποίηση μαθητών, με στόχο την σωστή πληροφόρηση και ανάδειξη αξιών απαραίτητων για αλλαγή νοοτροπίας και στάσης ζωής σε σχέση με το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον, αποτελεί προτεραιότητα για το Φορέα Διαχείρισης.

Μετά το τέλος της ημερίδας, στις 7.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο τα εγκαίνια έκθεσης με θέμα «Το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου μέσα από τα μάτια των παιδιών». Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11 έως και τις 20 Δεκεμβρίου, και για τις ώρες 10.30 – 13.30 και 18.00 – 20.00.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στην Υπηρεσία του Φορέα Διαχείρισης, στο 26530 22241, 22245 και στο Κέντρο Πληροφόρησης Μαυραναίων 24620 87563.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ