Ηλεκτρονικό το σύστημα στην Εγνατία Οδό!

EGNATIA 4 14

EGNATIA 4 14Έως το τέλος του 2016 πρόκειται να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων στην Εγνατία Οδό, καθώς, ο υπουργός Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδης υπέγραψε σχετική απόφαση για τη χωροθέτησή τους.

Στον σχεδιασμό προβλέπεται να παραμείνουν οκτώ σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό έως το τέλος του 2016, όταν και θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το ηλεκτρονικό σύστημα ελεύθερης ροής.

Πρακτικά, η απόφαση αποτελεί ανατροπή του προηγούμενου σχεδιασμού του υπουργείου Υποδομών και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), που αρχικά εισηγούνταν 21 σταθμούς διοδίων, για να μειωθούν στη συνέχεια σε 15 και να αυξηθούν εκ νέου σε 17.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υποδομών αντέδρασε στην προοπτική των 17 σταθμών διοδίων, καθώς προτεινόταν η δημιουργία σταθμού στο Νησέλι Ημαθίας (σε απόσταση 20 χλμ από τα διόδια των Μαλγάρων) και στον Βενέτικο Γρεβενών, που θα γινόταν έτσι ο τέταρτος σταθμός διοδίων μεταξύ Ιωαννίνων και Κοζάνης.

Οι αντιδράσεις στην ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Χρυσοχοίδη, ήταν έντονες και οι πιέσεις εξίσου ισχυρές. Η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού θα είχε τεράστιο πολιτικό κόστος για τον ίδιο… Ο υπουργός λοιπόν τα μέτρησε, τα ζύγισε και κάπως έτσι άλλαξε ο σχεδιασμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ