Ηλεκτρονικοί εκβιασμοί με θύματα γυναίκες και παιδιά

FB TOLO

FB TOLOΣυναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία, και ειδικά στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξαιτίας της πρωτοφανούς αύξησης των ηλεκτρονικών εκβιασμών στην Ελλάδα με σεξουαλικό κυρίως περιεχόμενο.

Οι καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ. έχουν αυξηθεί δραματικά από πολίτες που πέφτουν θύματα εκβιασμού από επιτήδειους οι οποίοι τους απειλούν με βίντεο και φωτογραφίες και τους ζητούν χρήματα. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου δημοσιοποιείται φωτογραφικό υλικό από την προσωπική ζωή κάποιων ως πράξη αντεκδίκησης και προκειμένου να εξευτελίσουν δημόσια τα θύματά τους.

 

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με εισήγηση του Διοικητή της, Μανώλη Σφακιανάκη, θα ανακοινώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα έναν τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό, όπου τα θύματα θα μπορούν να καταγγείλουν και τηλεφωνικά τον εκβιασμό και τον εξευτελισμό που έχουν υποστεί.

Παράλληλα, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν Αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ειδικές δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία όλης της χώρας, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και οι μαθητές με σκοπό την αποτροπή εκβιασμού μαθητών από άλλους μαθητές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έφθασαν στα χέρια τους φωτογραφίες με προσωπικές στιγμές του θύματος.

Μια συγκλονιστική ιστορία έρχεται στο φως και αφορά νεαρή φοιτήτρια η οποία υπέστη νευρικό κλονισμό έπειτα από έναν τέτοιο δημόσιο εξευτελισμό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για εύλογο χρονικό διάστημα, ικανό να της στοιχίσει το πτυχίο της, αλλά και άριστη μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, με συνέπεια την αποτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ