Ηλεκτρονικά η άρδευση καλλιεργειών στο Δήμο Ζηρού

FILIPPIADA DHMARXEIOΣτις 3 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί δημόσιος ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός στο Δήμο Ζηρού με κλειστές προσφορές για την Ηλεκτρονική υδροληψία άρδευσης με χρήση επαναφορτιζόμενης κάρτας για εξοικονόμηση αρδευτικού νερού».

Το αντικείμενο αφορά την προμήθεια 346 ηλεκτρονικών υδροληψιών άρδευσης με χρήση επαναφορτιζόμενης κάρτας.

Η πρόσφατη κρίση νερού έδειξε πόσο σημαντικό και χρήσιμο είναι να περιορίσουμε την σπατάλη νερού, ελέγχοντας τον τρόπο που διατίθεται και η τελευταία σταγόνα του είπε ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Δημήτρης Γιολδάσης και εξήγησε ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα για την περιοχή του ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρή και τις εκατοντάδες παραγωγών που αρδεύουν τις καλλιέργειές τους.

Σύμφωνα με τον κ. Γιολδάση ο Δήμος κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση πόρων αλλά και την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα από φαινόμενα κατασπατάλησης νερού.

Η αυτόματη ηλεκτρονική υδροληψία με κάρτα ροής ύδατος δίνει την δυνατότητα στον ΤΟΕΒ να πωλεί με την κάρτα, συγκεκριμένη ποσότητα νερού σε κάθε καταναλωτή Το οικονομικό όφελος από την εφαρμογή του συστήματος είναι τεράστιο διότι δεν γίνεται σπατάλη νερού , ενώ το κόστος της τοποθέτησης και της λειτουργίας είναι πάρα πολύ χαμηλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ