Ζώα σε άθλιες συνθήκες, πλήθος ερωτημάτων για τις υπηρεσίες

AGELADES HGOYMENITSAΤαύρους και αγελάδες, που βρίσκονται σε εγκαταστάσεις λίγων τετραγωνικών μέτρων και με εμφανή σημάδια ασθένειας, εντόπισε το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας. Οι φωτογραφίες που μας παραχώρησε αποτυπώνουν ένα θέαμα που σοκάρει.

Οι χώροι αυτοί, χώροι ελάχιστων τετραγωνικών που φιλοξενούν τα ζώα, είναι δημόσιοι –πρόκειται για εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ- και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει δοθεί καμία άδεια από το Δήμο για να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε ιδιώτη. Αυτοψία στο σημείο έκανε η Δημοτική Αστυνομία αλλά και το Υγειονομικό, όπως αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο, ενώ το πιο ανησυχητικό είναι πως λίγες ώρες μετά την κινητοποίηση τα ζώα εξαφανίστηκαν.

 

Είναι άγνωστο που μεταφέρθηκαν οι αγελάδες και οι ταύροι όπως είναι άγνωστο αν οδηγήθηκαν σε κάποιο σφαγείο και κάτω από ποιες συνθήκες καθώς η περιγραφή που κάνει το Φιλοζωικό Σωματείο παραπέμπει σε καταστάσεις τριτοκοσμικής χώρας.

Τα μέλη του Σωματείου προχωρούν σε όλες τις νομικές ενέργειες, ενώ απαντήσεις αναμένονται από το Δήμο Ηγουμενίτσας, την Κτηνιατρική, τον ΤΟΕΒ και το Υγειονομικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ