«Ζιαφέτια Τέχνης και Πολιτισμού» στη Βίτσα

BITSA ZAGORIOY

Τα «Ζιαφέτια τέχνης και πολιτισμού», αποτελούν μια πρώτη συντονισμένη προσπάθεια όλων των φορέων του χωριού Βίτσας Κεντρικού Ζαγορίου. Η

Αδελφότητα Βίτσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βίτσας και το Σωματείο Πετροχελίδονα Βίτσας οργανώνουν ένα διήμερο εκδηλώσεων πολιτισμού με το οποίο φιλοδοξούν να ανοίξουν όχι μόνο πόρτες επικοινωνίας με τους θεατές αλλά και τις πόρτες ενός ιδιαίτερα σημαντικού και ιστορικού κτιρίου, του Αρχοντικού Βελογιάννη.

Στις 12 Αυγούστου 2015 και ώρα 20:30 οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ομαδική έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας και χειροποίητων ξύλινων αντικειμένων, να ακούσουν την αφήγηση παραδοσιακού παραμυθιού, και να αφεθούν στους ήχους του φλάουτου.

Την εκδήλωση θα «πλαισιώσουν γαστρονομικά», παραδοσιακά ζαγορίσια εδέσματα και ποτά. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι: Αλεξίου Γιώργος, Βλουχάκη Όλγα, Καραγιάννης Μελάς, Κοντοβός Γιάννης, Μανούσης Παναγιώτης, Μάντζιος Παναγιώτης, Σαουνάτσου Χαρά, Χαρίσης Γιώργος.

Στις 13 Αυγούστου και ώρα 20:30, τα ΖΙΑΦΕΤΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ θα έχουν την τιμή να φιλοξενούν τον κ.Κωνσταντίνο Οικονόμου, Τ. Αναπληρωτή Καθηγητή Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος θα πραγματοποιήσει παρουσίαση-ομιλία με τίτλο «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (το παράδειγμα του Ζαγορίου)»
Η έκθεση θα έχει διάρκεια μίας εβδομάδας (μέχρι 19/8/2015), και ώρες λειτουργίας 11:00-14:00, και 18:00 -20:00.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ