Ζητά να προχωρήσει το υδροηλεκτρικό στον Αώο

KALOGIANNHS S 8 4

KALOGIANNHS S 8 4Να προχωρήσουν τα έργα της ΔΕΗ στο νομό Ιωαννίνων ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης στη συζήτηση που έγινε στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής της Βουλής, με θέμα την υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση του Υδροηλεκτρικού Έργου στον Μετσοβίτικο ποταμό.

Αναφέρθηκε στις απαντήσεις που είχε δώσει τότε στη Βουλή η ΔΕΗ και ο Υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος και είπε χαρακτηριστικά:

 

«Οι περί τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης, λεηλάτησαν τα υδρολογικά στοιχεία της ΔΕΗ και όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, επειδή «διέθεταν» πολλά χρήματα, έστησαν σε προνομιακούς χώρους μικρά υδροηλεκτρικά έργα τα οποία εκμεταλλεύονται μέχρι σήμερα».

Για το έργο του Αώου τόνισε ότι θα βοηθήσει σημαντικά και τη ΔΕΗ, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα ύδρευσης όλων των οικισμών του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, άρδευσης του κάμπου και εμπλουτισμού της Παμβώτιδας.

Υπενθύμισε δε ότι όταν ολοκληρωθεί το νέο αρδευτικό έργο στο λεκανοπέδιο, πέραν της μεγάλης ενέργειας που θα καταναλώνουν τα περιμετρικά της λίμνης αντλιοστάσια, θα αντλούνται από τη λίμνη περίπου 15.000.000 κυβικά μέτρα νερού ετησίως και μάλιστα τη θερινή περίοδο! «Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστεί αυτή η απώλεια νερού για το λιμναίο οικοσύστημα αν όχι με εμπλουτισμό;» αναρωτήθηκε ενώ θεωρεί ότι «Η WWF με ψεύδη παραπλάνησε τη Γιαννιώτική κοινωνία λέγοντας ότι το συγκεκριμένο έργο προβλέπει την κατασκευή φράγματος ύψους 60 μέτρων στην καρδιά της Πίνδου…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ