Ε. Καρβούνης: Οι στόχοι στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα

karvounis e

karvounis e

Την πρώτη του συνέντευξη, που είχε χαρακτήρα γνωριμίας αλλά στάθηκε η αφορμή για να ανακοινωθούν και οι βασικοί στόχοι, έδωσε ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Ευάγγελος Καρβούνης.

Ο κ. Καρβούνης έκανε εκτενή αναφορά στην δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα και ο τομέας της υγείας κι αναγνώρισε ότι η ευθύνη που αναλαμβάνει είναι μεγάλη.

Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, το «νοσοκομείο των Γιαννιωτών» όπως το χαρακτήρισε, εξυπηρετεί ασθενείς από όλη την Ήπειρο αλλά και την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δ. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, ακόμα και την Αλβανία, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας.

«Απέναντι σε όλους αυτούς νοιώθω ηθική υποχρέωση, για μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, αντάξια των προσδοκιών τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κύριοι στόχοι και βασικοί άξονες και αρχές λειτουργίας του νοσοκομείου, όπως τους παρουσίασε, θα είναι οι ακόλουθοι:

 η προάσπιση και βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στα πλαίσια της αρχής της καθολικής κάλυψης

 η βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας τόσο των ασθενών όσο και των συνοδών τους, κάνοντας το πραγματικά ανθρώπινο

 η βελτίωση της προσβασιμότητας του πολίτη στο Νοσοκομείο

 η περιφρούρηση του δημόσιου χρήματος

 η εξυγίανση και αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας για τους εργαζομένους ενώ ειδικό βάρος θα δοθεί στην καταπολέμησή φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής. Εκεί θα είμαι κάθετος.

 η εξασφάλιση και εξοικονόμηση πόρων.

Ο κ. Καρβούνης αναγνώρισε τις ελλείψεις που υπάρχουν και τις οικονομικές δυσκολίες, όμως δήλωσε αισιόδοξος, αναφέροντας πως μέσα από την συνεργασία μπορούν να γίνουν πολλά.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ