ΕΦΕΤ: Υπεύθυνη συμπεριφορά στις διατροφικές επιλογές

LAIKH AGORA

LAIKH AGORAΝα αναπτύξουν συνειδητή και υπεύθυνη συμπεριφορά στη διαμόρφωση διατροφικών επιλογών βασισμένων στην ορθή ενημέρωση για την ασφάλεια και τη διατροφική αξία των τροφίμων καλεί τους καταναλωτές ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Καταναλωτή την Κυριακή 15 Μαρτίου.

Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ, ως επίσημη Αρχή για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και της προστασίας των καταναλωτών, χαιρετίζει όλους όσοι συμβάλουν στην ανάπτυξη και στη λειτουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος ασφάλειας για τα τρόφιμα, στο πλαίσιο της διατροφικής πολιτικής της χώρας.

«Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Καταναλωτή θέτει έναν ακόμα προσανατολισμό, αυτόν της επιλογής της σωστής δίαιτας για την αποφυγή επιπτώσεων στην υγεία.

Στην κατεύθυνση αυτήν, ο ΕΦΕΤ, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη γαστρονομική παράδοση της χώρας μας και τη συνεισφορά του μοντέλου της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής στην υγεία των καταναλωτών, αξιοποιεί το εθνικό και ενωσιακό νομοθετικό πλαίσιο για τα τρόφιμα και αναπτύσσει πρωτοβουλίες και δράσεις διατροφικών ερευνών και ενημέρωσης των καταναλωτών με σκοπό τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίησή τους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΕΦΕΤ σταθερά δίπλα στους καταναλωτές, παρέχει συστηματική ενημέρωση τόσο για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις στον τομέα της διατροφής όσο και για τις εθνικές δράσεις, όπως αυτές της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών για τη μείωση της διαιτητικής πρόσληψης αλατιού και της χρήσης μυρωδικών στο καθημερινό διαιτολόγιο, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ