Ετήσιες εκδηλώσεις Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων

LYKEIO ELLHNIDONΤο Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννινων όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις που αφορούν τα τμήματα Μπαλέτου και παραδοσιακών χορών.

Την Δευτέρα παρουσιάστηκε με επιτυχία η δουλειά των τμημάτων μπαλέτου – σύγχρονου χορού στο πνευματικό κέντρο υπό την καθοδήγηση της δασκάλας Άρτεμις Γαλάνη.

 

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου τα παιδικά τμήματα παραδοσιακών χορών θα εμφανιστούν στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ στις 21:00. Οι περίπου 300 μικροί χορευτές θα επιδείξουν στο κοινό τις χορευτικές ικανότητές που απέκτησαν την χρονιά που μας πέρασε.

Τέλος, την Παρασκευή 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση του τμήματος εμφανίσεων του ΛΕΙ πάλι στο θέατρο της ΕΗΜ στις 21:00. ΟΙ 90 ενήλικες χορευτές θα παρουσιάσουν 6 προγράμματα με χορούς από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, φορώντας πάνω από 10 διαφορετικές φορεσιές του τόπου μας, τις οποίες έχει την τύχη να διαθέτει το ΛΕΙ στην πολυ πλούσια ιματιοθήκη του.

Την διδασκαλία των χορών και την επιμέλεια της παρουσίασης έχει ο κ. Θεόδωρος Φίνος.

Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν οι μουσικοί:Κ. Βέρδης (κλαρίνο), Β. Βέρδης (Ντέφι), Μ. Βέρδης (λαούτο), Σ. Κατσούρας (Βιολί), Θ. Βόλλας (λαούτο), Σ. Ζώη (κανονάκι), Δ. Παπαναστασίου (νταούλι), Σ. Σακαβίτσης και Ν. Δάσκαλος (τραγούδι).

Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας σε αυτή την γιορτή της πόλης των Ιωαννίνων. Θα χαρούμε πολύ να σας παρουσιάσουμε την κοπιαστική δουλειά των χορευτών μας. Θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε δυο παραστάσεις γεμάτες ήχους ελληνικούς και ένα υπερθέαμα χρωμάτων από τις πάμπολλες φορεσιές της χώρας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ