Ερώτηση στη Βουλή για τη Γέφυρα Περιστερίου

gefira araxthou

gefira araxthouΤο θέμα της πορείας των εργασιών στη γέφυρα Περιστερίου έφερε ο Σταύρος Καλογιάννης στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στην οποία αναφέρει:

«Η γέφυρα Περιστερίου ήταν το μόνο τμήμα της Εγνατίας οδού το οποίο δεν είχε δοθεί στην κυκλοφορία, τον Ιούνιο του 2009.

Τον Αύγουστο του 2012 αναδείχθηκε από την «Εγνατία Οδός ΑΕ», ανάδοχος του έργου «σταθεροποίησης του επιχώματος» στο Περιστέρι, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, η τεχνική εταιρεία «ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΤΕ», με έκπτωση 27,8 %.

Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και της εταιρείας «ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΤΕ».
Η διάρκεια κατασκευής του έργου ήταν 12 μήνες και η χρηματοδότησή του ήταν εξασφαλισμένη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών.

Το συγκεκριμένο τμήμα ήταν προγραμματισμένο να δοθεί στην κυκλοφορία νωρίτερα, μετά την ολοκλήρωση της προσωρινής εκτροπής του Μετσοβίτικου ποταμού, η οποία εκτιμάτο ότι θα γίνει στις αρχές του φθινόπωρου του 2013.

Ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου, και υπήρξε παρατεταμένη καλοκαιρία η οποία βοηθούσε την πρόοδο των εργασιών, όχι μόνον δεν έχει δοθεί η γέφυρα Περιστερίου στην κυκλοφορία, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μετά από ένα έτος περίπου».
Επειδή δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από πλευράς «Εγνατίας Οδού» και Υπουργείου Υποδομών, ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:
 Σε ποια φάση βρίσκεται το έργο σταθεροποίησης του επιχώματος στη γέφυρα Περιστερίου της Εγνατίας Οδού;
 Πότε θα αποδοθεί στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα;
 Ποια η άποψη των γεωτεχνικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι με εντολή της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» είχαν εκπονήσει τεχνική Έκθεση το 2011 – 2012 για το θέμα, σύμφωνα με την οποία εκτιμούσαν ότι «οι κίνδυνοι από την παράδοση σε κυκλοφορία του συγκεκριμένου οδικού τμήματος είναι περιορισμένοι», εφ’ όσον τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, όπως η εγκατάσταση εργολάβου, οι μετρήσεις στα διαθέσιμα αποκλισιόμετρα, η εκτέλεση τακτικών επιθεωρήσεων στην περιοχή των έργων, προϋποθέσεις οι οποίες καλύπτονται από την εν εξελίξει εργολαβία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ