Εργαστήριο Ακτινολογίας.. Το μοναδικό στην Ελλάδα με εξειδικευμένες υπηρεσίες για νεογνά

magnitikos ppni

magnitikos ppni

Τις διευρυμένες δυνατότητες του νέου, υπερσύγχρονου μαγνητικού τομογράφου, παρουσιάζει το Εργαστήρι Κλινική Ακτινολογίας και Απεικόνισης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με σχετική ανακοίνωση που υπογράψει η καθηγήτρια ακτινολογίας Μαρία Αργυροπούλου.

Ο μαγνητικός τομογράφος ψηφιακής τεχνολογίας Philips Ingenia CX 3.0 Tesla (αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»), εγκαινιάστηκε πριν από μερικές ημέρες.

Πλέον στο Εργαστήρι Κλινικής Ακτινολογίας, παράλληλα με τις τεχνικές απεικόνισης με Μαγνητική Τομογραφία όλων το δομών του σώματος, υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης και προηγμένων απεικονιστικών – λειτουργικών εξετάσεων, όπως π.χ. δεσμιδογραφιών ΚΝΣ (fiber tracking), λειτουργικής απεικόνισης εγκεφάλου (f-MRI), φασματοσκοπικών μελετών, μελετών αιμάτωσης, απεικόνισης του πεπτικού (MR εντερογραφίες), του ουρογεννητικού συστήματος, των μαστών κτλ , ενώ κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, και εξετάσεων μαγνητικής απεικόνισης της καρδιάς.

«Αιχμή του δόρατος» των νέων δυνατοτήτων που παρέχει ο σύγχρονος αυτός εξοπλισμός, αποτελούν οι εξετάσεις σε μια ιδιαίτερη κατηγορία ασθενών, τα παιδιά.

Στο Εργαστήριο πραγματοποιείται όλο το εύρος των παιδιατρικών απεικονιστικών εξετάσεων, και δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιούνται εξειδικευμένες απεικονιστικές εξετάσεις από την ενδομήτρια ζωή του εμβρύου. Με τον νέο εξοπλισμό, το Εργαστήριο αποτελεί το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που διαθέτει συμβατή με μαγνητικό πεδίο θερμοκοιτίδα, για τον ασφαλή απεικονιστικό έλεγχο νεογνών.

“Καθηκόντως οφείλουμε και εδώ να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά, τόσο το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την ευγενή του χορηγία και την ΜΚΟ «Λάμψη» για την άψογη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών για την ολοκλήρωση του έργου, όσο και τον Καθηγητή Παναγιώτη Σουκάκο, για την ουσιαστική του στήριξη. Ευχαριστίες ανήκουν τόσο στον τ. Διοικητή του ΠΓΝΙ κ. Φ. Βάββα και την τ. Αναπλ. Διοικήτρια ΠΓΝΙ κα Ηλ. Κωστάκη, όσο και στην νέα Διοίκηση του Ιδρύματος, και δη τον Διοικητή κ. Β. Τσίκαρη και τον αν. Διοικητή ΠΓΝΙ κ. Κ. Χολέβα. Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν και στον κ. Γεώργιο Φλούδα, Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων και υπεύθυνο Τεχνολόγων του ΠΓΝΙ, για τις ακάματες προσπάθειές του και τις καταλυτικές του παρεμβάσεις στην όλη προσπάθεια για την εξεύρεση της εν λόγω δωρεάς και την υλοποίησή της.

Όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Εργαστηρίου μας – ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό – με υψηλό αίσθημα ευθύνης βρίσκεται σε ετοιμότητα να αξιοποιήσει όλον αυτόν τον σύγχρονο εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση των αναγκών κάθε ανθρώπου που χρήζει ιατρικής φροντίδας. Βασική μας αρχή η πρωταγόρεια θέση «Πάντων μέτρον άνθρωπος». Για κάθε τι μέτρο είναι ο άνθρωπος, και μάλιστα ο άνθρωπος στην πιο δύσκολη έκφανσή του: ο πάσχων άνθρωπος”, καταλήγει η ανακοίνωση του Εργαστηρίου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ