Εργασίες καθαρισμού στο Πάρκο Λιθαρίτσια

katarismos litaritsia

katarismos litaritsia

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες μέρες επιχείρηση καθαριότητας στα Λιθαρίτσια, από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών.

Η πλαγιά στο ύψωμα του πάρκου είναι ένα από τα πιο δύσκολα σε προσβασιμότητα, αλλά και επικίνδυνα σημεία για να καθαριστεί. Ταυτόχρονα όμως είναι κι ένα σημείο της πόλης όπου δυστυχώς «εύκολα» γεμίζει με σκουπίδια.

Γι’ αυτό και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Δημήτρης Κατηρτσίδης, ανέφερε πως «όσο εύκολα μπορεί να πετάξει κάποιος το σκουπίδι του αντικρίζοντας τη θέα από τα Λιθαρίτσια, τόσο δύσκολη και επικίνδυνη για τους εργαζόμενους της καθαριότητας είναι η περισυλλογή τους».

Ο Αντιδήμαρχος ζήτησε την ευαισθητοποίηση των πολιτών, συν τοις άλλοις και για το λόγο ότι πρόκειται για μια περιοχή όπου λόγο της ιδιαίτερης μορφολογίας της δεν είναι δυνατόν να καθαρίζεται με καθημερινή συχνότητα.

Παράλληλα όμως παραδέχθηκε και μια παράλειψη που υπάρχει για το συγκεκριμένο σημείο, δηλαδή την έλλειψη καλαθιών απορριμμάτων ακριβώς πάνω στον πέτρινο τοίχο. «Θα τοποθετηθούν άμεσα πιο πολλά καλάθια περιμετρικά του τοίχου κι ευελπιστούμε οι επισκέπτες της περιοχής να τα χρησιμοποιούν, ώστε να διατηρηθεί καθαρός ο χώρος αυτός», είπε ο κ. Κατηρτσίδης.

Η επιχείρηση καθαριότητας αφορούσε όλη την έκταση του πάρκου, με παράλληλη περιποίηση και κλάδεμα κάποιων ψηλών δέντρων που κρίθηκε ότι έχριζαν παρέμβασης για λόγους ασφαλείας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ