Εργασίες ανάδειξης στο Προσκύνημα της Αγίας Θεοδώρας

PROSKYNHMA AG TE

PROSKYNHMA AG TEΕργασίες καθαρισμού και ανάδειξης έγιναν από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Αρταίων στην θέση Προσκύνημα της Αγίας Θεοδώρας που βρίσκεται στο Κορφοβούνι Άρτας δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Στην θέση αυτή βρίσκεται σύμφωνα με την παράδοση ο Λίθος της Αγίας Θεοδώρας και εικονοστάσι αφιερωμένο στην μνήμη της.

Όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δ. Κέφης, σύντομα ο Δήμος θα προβεί σε μια συνολική παρέμβαση στην περιοχή αφού θα ανατεθεί μελέτη για τον εξωραϊσμό και την αποκατάσταση του περιβάλλοντα χώρου του προσκυνήματος.

 

Θα γίνει νέα διαμόρφωση του χώρου, σήμανση και κατασκευή πετρόκτιστης σκάλας και πλακόστρωτου για την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στο χώρο. Γύρω από το μνημείο θα τοποθετηθεί προστατευτικό κιγκλίδωμα και φωτιστικά σώματα που θα αναδεικνύουν τι Εικονοστάσι και το Λίθο. Για την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομο και έχουμε την αμέριστη συμπαράστασή του.

Οι ιστορικές αναφορές για την εξορία της Αγίας Θεοδώρας και την διαμονή της στο Κορφοβούνι υπάρχουν τόσο στην βιογραφία της από το τον Ιώβ τον μοναχό όσο και στο «Δοκίμιον Ιστορικόν περί Άρτης και Πρεβέζης» του Δεσπότη Σεραφείμ Ξενόπουλου του Βυζαντίου καθώς και σε πολλές άλλες ιστορικές πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ