Επόμενος… σταθμός για τους πρόσφυγες στην Ήπειρο.. στρατόπεδο «Πετροπουλάκη»

petro skines1

petro skines1

Το πρώην στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» στην Φιλιππιάδα, θα είναι ο επόμενος χώρος στην Ήπειρο, όπου θα φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και με βάση τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, οι πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν το απόγευμα της Παρασκευής ή το αργότερο το Σάββατο.

Σε πρώτη φάση, ο αριθμός θα είναι σημαντικά μικρότερος, από τους εφτακόσιους, που έχει αναφέρει στην απάντησή του προς τον Δήμαρχο Ζηρού, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Εκτιμάται ότι προς το παρόν, θα μετακινηθούν για φιλοξενία, περίπου τριακόσια άτομα, όμως είναι πολύ πιθανό σταδιακά, ο αριθμός να αυξηθεί.

Στην συνέχεια και μέχρι την Δευτέρα, αναμένεται να εγκατασταθούν πρόσφυγες στο πρώην μουσικό γυμνάσιο και την εστία Δολιανών. Οι εργασίες στους χώρους, που παρέμειναν κλειστοί, επί δέκα και πλέον χρόνια έχουν ολοκληρωθούν και οι υποδομές επαρκούν για την φιλοξενία 200 περίπου προσφύγων.

Ο μεγαλύτερος αριθμός θα οδηγηθεί στο πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κατσικά, καθώς εκεί δημιουργούνται υποδομές για την φιλοξενία περίπου πέντε χιλιάδων ατόμων.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ