Επιστρέφει με διαφορετικό όνομα η δημοτική αστυνομία

DA

DAΕιδικά μέτρα «κοινωνικής και ήπιας αστυνόμευσης» στο κέντρο της Αθήνας, επιστροφή των δημοτικών αστυνομικών στους ΟΤΑ, αλλά με διαφορετικό όνομα, ίδρυση Τμήματος Εγκληματολογίας και Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, για την εκπαίδευση και επιμόρφωση αστυνομικών, επανέλεγχο των αδειών οπλοφορίας, καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε συνέχεια προηγούμενων δηλώσεών του, σχετικά με τις αρχές και τους στόχους της αντεγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Πανούσης υπογραμμίζει ότι, μετά από ευρεία σύσκεψη, προγραμματίσθηκαν τα ειδικά άμεσα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη εικόνων (και προβλημάτων) του παρελθόντος, με τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών παραβατικότητας, ανομίας και εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν εντατικές αστυνομικές δραστηριότητες, με τη διάθεση πεζών και εποχούμενων περιπολιών, καθώς και σύσταση ομάδων για ειδικές δράσεις, όπως η καταπολέμηση του παραεμπορίου, των ναρκωτικών, της επαιτείας, των εκδιδομένων γυναικών κλπ, οι οποίες θα υποστηρίζονται από τις ειδικές επιχειρησιακές μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ κλπ). Στο πλαίσιο της καλύτερης αστυνόμευσης, συντάχθηκε τροπολογία, κατόπιν συνεννοήσεως με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο και με τη συμφωνία της ΚΕΔΕ και του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, με βάση την οποία οι δημοτικοί αστυνομικοί επιστρέφουν στους ΟΤΑ όπου και ανήκουν.

Πρότασή του κ. Πανούση είναι να μην ονομάζονται «δημοτικοί αστυνομικοί», αλλά με αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας να χαρακτηρίζονται ως Υπηρεσία Κοινοτικής Διαμεσολάβησης, ώστε να μη συγχέονται με την ΕΛΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ