Επιστημονικό Συμπόσιο Εντατικής Θεραπείας

MONADA ENT TERAP

MONADA ENT TERAPΗ Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών και η Εντατική Θεραπεία του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν το 6ο Επιστημονικό Συμπόσιο Εντατικής Θεραπείας «ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ MONITORING ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΘ».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννινα, στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» στις 11 και 12 Απριλίου.

 

Το συγκεκριμένο Συμπόσιο απευθύνεται σε ιατρούς παθολόγους, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, χειρουργούς και αναισθησιολόγους καθώς και σε φοιτητές, νοσηλευτές και φυσιοθεραπευτές που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται για χρόνια προβλήματα βαρέως πασχόντων ασθενών.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα της ενημέρωσης και της εξάσκησης σε πρακτικά φροντιστήρια πάνω σε βασικά θέματα που απασχολούν την αντιμετώπιση και παρακολούθηση βαρέως πασχόντων ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Η συμμετοχή στο εν λόγω Συμπόσιο είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η εγγραφή περιλαμβάνει την παρακολούθηση των ομιλιών και των πρακτικών φροντιστηρίων, την παραλαβή του υλικού του Συμποσίου και τη Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Οι εργασίες του Συμποσίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 και ώρα 08.30 και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 και ώρα 19.30.

Στο πλαίσιο των εργασιών του εν λόγω Συμποσίου, θα πραγματοποιηθεί πιστοποιημένο Σεμινάριο Εκπαίδευσης στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση & την Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση (CPR – AED Provider Course) την Κυριακή 13 Απριλίου 2014, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με ώρα έναρξης 08.30 και ώρα λήξης 14.30.

Το Σεμινάριο BLS/AED (CPR/AED) διοργανώνουν η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council). Επιστημονικά υπεύθυνος για το συγκεκριμένο Σεμινάριο CPR/AED είναι ο κ. Αθανάσιος Κιτσάκος. Η συμμετοχή στο Σεμινάριο CPR/AED είναι δωρεάν για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων που θα συμμετέχουν ήδη και στο 6ο Επιστημονικό Συμπόσιο Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η συμμετοχή περιέχει διαλέξεις αλλά περισσότερο πρακτική άσκηση που γίνεται σε μικρές ομάδες με χρήση προπλασμάτων και εκπαιδευτικών απινιδωτών. Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου, θα δοθεί στους συμμετέχοντες η πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης.

Υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας Γιώργος Νάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ