Επιμένει η ΟΙΕΛΕ για τα πλαστά πτυχία

PANELLADIKES2Επιμένει η ΟΙΕΛΕ για τα πλαστά πτυχία των σχολών ΕΥΡΩΠΗ και ΤΟΜΗ, που λειτουργούσαν στην Άρτα και πιστοποιούσαν πλαστούς τίτλους σπουδών και με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άρτας αθωώθηκαν, λόγω παραγραφής των αδικημάτων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα αυτό και την υπογράφει η πρόεδρός της Μιχάλης Κουρουτός, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων αίτηση επανεξέτασης της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άρτας με την οποία… αθωώνονται, λόγω παραγραφής, οι άνθρωποι που με την υπογραφή τους πιστοποιούσαν «πλαστούς» τίτλους σπουδών από ιδιωτικά ΤΕΕ της Άρτας. Υπενθυμίζουμε πως με το σκάνδαλο των «πλαστών» τίτλων της Άρτας πάνω από 2.000 «απόφοιτοι» που δεν παρακολουθούσαν μαθήματα έλαβαν πτυχίο με «άριστα» και πολλοί από αυτούς το χρησιμοποίησαν για να διοριστούν μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο, παίρνοντας έτσι τις θέσεις από αποφοίτους δημόσιων σχολείων. Αρκετοί από τους κατόχους εξακολουθούν ακόμη και σήμερα με τους τίτλους αυτούς να διεκδικούν διορισμό.

 

Η Ομοσπονδία μας θεωρεί πως για λόγους επιτακτικού δημόσιου συμφέροντος είναι αναγκαίο ο εισαγγελέας εφετών Ιωαννίνων να επανεξετάσει την υπόθεση για να αποκατασταθεί η νομιμότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ