Επικοινωνιακό παιχνίδι … Διώχνουν τους συνοριακούς από τη Διεύθυνση, διαλύουν την αστυνομία!

KOIKILIAS TSAKNAKHSΗ αιφνίδια εντολή από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, οδηγεί στην υπολειτουργία και την πλήρη διάλυση κρίσιμες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ειδικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων,

Πρόκειται δε για μία ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση, στην οποία φαίνεται πως εκείνοι που αποφασίζουν από την Αθήνα, ουδόλως ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα στην τοπική κοινωνία.

 

Με εντολή λοιπόν της ηγεσίας της ελληνικής αστυνομίας, επιστρέφουν στις θέσεις τους όλοι οι αστυνομικοί που προέρχονται από τον κλάδο των συνοριακών.

Πρακτικά αυτό οδηγεί σε αδυναμία λειτουργίας κρίσιμων υπηρεσιών, στις οποίες είχαν μεταφερθεί και υπηρετούσαν μέχρι σήμερα.

Τέτοιες είναι το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, Αστυνομικά Τμήματα της Περιφέρειας, η Ασφάλεια, η Τροχαία αλλά κι άλλες κρίσιμες και νευραλγικές υπηρεσίες, στις οποίες μένουν κενές πλέον πολλές θέσεις.

Παράλληλα, αυτή τη στιγμή, στα συνοριακά τμήματα, δεν υπάρχουν οι συνθήκες και κυρίως τα μέσα, όπως είναι τα αυτοκίνητα, προκειμένου να έχουν αντικείμενο εργασίας . Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα μέρος των οχημάτων από το νομό Ιωαννίνων όπως και οι θερμικές κάμερες βρίσκονται στον Έβρο.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας όπου στην πράξη δημιουργεί μόνο προβλήματα.

Απορίας άξιον δε είναι το γεγονός ότι ο νυν Αρχηγός Δημήτρης Τσακνάκης, ο οποίος είχε διατελέσει στη θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου και έχει γνώση της πραγματικής κατάστασης, συναίνεσε σε μία τέτοια απόφαση.

Η εκτίμηση ότι με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστούν προβλήματα φύλαξης της μεθορίου, απέχει πολύ από την πραγματικότητα…

Πρόκειται για μία απόφαση που όχι μόνο δε λύνει προβλήματα, αλλά οδηγεί σε διάλυση την τοπική αστυνομία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ