Επικίνδυνα φυτοφάρμακα και κλεμμένο όχημα στην Κακαβιά

KAKABIA STATMOS14

KAKABIA STATMOS14

Τον εντοπισμό γυναίκας, που ταξίδευε με λεωφορείο και μετέφερε το ποσό των 23 χιλιάδων ευρώ προς την Αλβανία, επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή του το Τελωνείο της Κακαβιάς.

Πέραν όμως από το γεγονός αυτό, στο οποίο το Epiruspost.gr αναφέρθηκε αναλυτικά, στο τελωνείο εντοπίστηκαν από κλεμμένα αυτοκίνητα μέχρι και επικίνδυνα φυτοφάρμακα.

Προσπάθεια εισαγωγής απαγορευμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων με απαγορευμένων δραστική ουσία (methomyl), που δεν διαθέτει άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας και είναι άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, επιμελώς κρυμμένα σε ελληνικό λεωφορείο σταμάτησαν υπάλληλοι του Τελωνείου Κακαβιάς.

Τα λαθρεμπορεύματα και το όχημα κατασχέθηκαν για παράβασητων διατάξεων περί λαθρεμπορίας και εισπράχθηκαν τα πολλαπλά τέλη λαθρεμπορίας.

Από Υπαλλήλους του Τελωνείου εντοπίστηκε ΑλβανόςΥπήκοος ο οποίος προσπάθησε να διέλθει από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα με κλεμμένο όχημα, το οποίο είχε κλαπεί στην Ελλάδα το 2010. Το όχημα κατασχέθηκε και ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων.

Επίσης, εντοπιστήκαν 18,350 κιλά καπνού επιμελώς κρυμμένα σε αλβανικό λεωφορείο και 4.600 τεμάχια τσιγάρα επιμελώς κρυμμένα σε αλβανικό ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, τα οποία αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από την Αλβανία, χωρίς να καταβληθούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.

Τα λαθρεμπορεύματα και τα οχήματα κατασχέθηκαν για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας και εισπράχθηκαν τα πολλαπλά τέλη λαθρεμπορίας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ