Επιδρομή ψύλλων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο… Έκτακτα μέτρα στην Καρδιολογική

PERPANIOAN

PERPANIOANΨύλλοι έχουν κατασκηνώσει τις τελευταίες μέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων προκαλώντας γενικότερη αναστάτωση στους εργαζόμενους αλλά και τους ασθενείς.

Από το πρωί σήμερα έκλεισε η Μονάδα της Καρδιολογικής προκειμένου να γίνει δωδεκάωρη απολύμανση. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν είτε στη ΜΕΘ είτε σε άλλες κλινικές και η εφημερία έγινε κανονικά σε άλλους χώρους.

Η πρώτη απολύμανση των χώρων, η οποία διαρκεί λιγότερο χρόνο είχε προηγηθεί ενώ θα ακολουθήσει και μία τρίτη, σε δεκαπέντε ημέρες περίπου, όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ψύλλοι κυκλοφορούν και σε πολλούς άλλους χώρους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, για τους οποίους είναι πιθανό να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.

Από πολλές πλευρές εκφράζεται, έντονος προβληματισμός για τη μεταφορά των εντόμων στις κλινικές και στα δωμάτια όπου νοσηλεύονται οι ασθενείς καθώς και για τη μετάδοση σοβαρών ασθενειών.

Σε συνθήκες ζέστης και υψηλών θερμοκρασιών, οι ψύλλοι αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών.

Το φαινόμενο των ψύλλων μπορεί να είναι συνηθισμένο στην ύπαιθρο και ειδικά σε κτηνοτροφικές περιοχές, όμως δεν είναι καθόλου συνηθισμένο να….κυκλοφορούν εντός νοσηλευτικού ιδρύματος.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί προ τριετίας περίπου στο Νοσοκομείο της Λάρισας και είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ