Επιδρομή Αλβανικής συμμορίας στη μεθόριο

PALAMPAS

PALAMPASΑλβανική συμμορία επέδραμε στην περιοχή του Μαυρονερίου Παλαμπά Θεσπρωτίας. Τα μέλη της εντοπίστηκαν από αστυνομικούς που περιπολούσαν κι αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη.

Τα τρία άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, μόλις πενήντα μέτρα από τα σύνορα και τράπηκαν πεζοί σε φυγή.

Οι αστυνομικοί συνέχισαν την καταδίωξη με αποτέλεσμα να συλλάβουν τον έναν από τους τρεις.

 

Τα τρία άτομα, όπως προέκυψε από την έρευνα, είχαν εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος και από κοινού είχαν κλέψει στα παραμεθόρια χωριά, το Φορτηγό με το οποίο κινούνταν, ένα δεύτερο φορτηγό, δύο μηχανές σκαφών αλλά κι ένα δίκανο κυνηγετικό όπλο.

Το σύνολο των κλοπιμαίων κατασχέθηκε κι αποδόθηκε στους κατόχους του.

Το χρονικό της υπόθεσης όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου:

Χθες (01-02-2014) τα ξημερώματα, στο πλαίσιο συστηματικών περιπολιών και ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, να κινείται με κατεύθυνση τον Παλαμπά Θεσπρωτίας και επιχείρησαν να το ελέγξουν.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το ανωτέρω όχημα, ενεργώντας συνεχόμενα σήματα στάσης με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πλην όμως οι προαναφερόμενοι ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.
Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή πεζή.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 22χρονο αλλοδαπό ενώ οι άλλοι δύο δράστες, τράπηκαν σε φυγή προς το αλβανικό έδαφος και διέφυγαν της σύλληψης, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και την πυκνή βλάστηση της περιοχής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 22χρονος, μαζί με τους δύο ομοεθνείς συνεργούς του, είχαν κλέψει την προηγούμενη ημέρα το αυτοκίνητο από την περιοχή της Πέρδικας Θεσπρωτίας. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και δύο κλεμμένες μηχανές σκαφών καθώς και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, τα οποία είχαν αφαιρέσει από την ίδια περιοχή.

Κατά την εξέλιξη των ερευνών προέκυψε ότι οι δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα προ διημέρου ενώ για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν κλέψει και άλλο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας Θεσπρωτίας, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας.

Ο 22χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για τη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ