Επιβεβλημένη η επιστροφή όλων από την Θράκη

METAFORA METANASTON

METAFORA METANASTONΥπηρεσία έχουν πιάσει ήδη οι 45 αστυνομικοί της Ηπείρου που επέστρεψαν από τη Θράκη. Το αίτημα της επιστροφής τέθηκε με ένταση από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Κώστα Τρομπούκη στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και κάτω από την πίεση των γεγονότων ο δεύτερος ανταποκρίθηκε άμεσα.

Στη Θράκη ωστόσο παραμένουν άλλοι 96 αστυνομικοί, αποσπασμένοι από διάφορες υπηρεσίες της Ηπείρου.

Η επιστροφή τους όλων είναι πλέον κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Άλλωστε αυτό έχει τονιστεί τόσο από τους συνδικαλιστές της αστυνομίας όσο και από τους αυτοδιοικητικούς της Ηπείρου. Η επιστροφή των σαράντα πέντε θεωρείται ως μία καλή αρχή. Μόνο που θα πρέπει να υπάρχει ανάλογη συνέχεια.

Στη μία το μεσημέρι της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου και του δημάρχου Πωγωνίου με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και το ζήτημα αυτό είναι ένα από αυτά που θα τεθούν. Άλλωστε η κατάσταση στα παραμεθόρια χωριά είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς υπάρχει υποστελέχωση των συνοριακών τμημάτων και μείωση του αριθμού των περιπολιών.

Η απουσία αστυνομίας έχει οδηγήσει σε αύξηση του αισθήματος ανασφάλειας και φυσικά αφήνει πρόσφορο έδαφος για δράση εγκληματικών στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ