Επεισόδια και τραυματισμοί στο Ιστορικό Αρχαιολογικό

BANDALISMOI

BANDALISMOIΠρωτοφανή είναι όσα διαδραματίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και καταγγέλλονται από την ΠΑΣΠ Ιστορικού Αρχαιολογικού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, η Σχολή τους μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, υπήρξαν εκτενείς βανδαλισμοί ενώ το χειρότερο είναι ότι ξυλοκοπήθηκαν φοιτητές, τέσσερις εκ των οποίων, κατέληξαν στο Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Πρωταγωνιστές των επεισοδίων, ήταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την ΠΑΣΠ μάλιστα να υπογραμμίζει ότι η πλειοψηφία τους, δεν είχε καμία σχέση με την Σχολή.

Στην ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης περιγράφονται αναλυτικά όσα εκτυλίχθηκαν επί δύο μέρες στη Σχολή τους:

Την Τετάρτη 04-11-2015, ομάδα 20 ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως Αντιεξιουσιαστική Ομάδα Φοιτητών Ιωαννίνων βανδάλισε και κατέλαβε τον χώρο της Οργάνωσής μας στη Σχολή.

Ακολούθησαν προσωπικές απειλές, ύβρεις και εκδίωξη μελών της Οργάνωσής μας, που βρίσκονταν στον ευρύτερο χώρο της Σχολής. Ο τραμπουκισμός όμως, εκ μέρους των ατόμων αυτών δεν σταμάτησε εδώ. Η κατάληψη του κατεστραμένου πλέον χώρου μας συνεχίστηκε την Πέμπτη 05-11-2015, με τραγική δυστυχώς κατάληξη.

Σαράντα άτομα της Αντιεξουσιαστικής αυτής ομάδας, πολλοί εκ των οποίων δεν ήταν καν φοιτητές της Σχολής μας, συγκεντρώθηκαν στο κυλικείο της Σχολής μας και μπροστά σε καθηγητές μας και πλήθος άλλων φοιτητών δεν δίστασαν να επιτεθούν λεκτικά και σωματικά σε μέλη της Οργάνωσής μας.

Τραγική κατάληξη του συμβάντος ήταν ο βαρύς τραυματισμός τεσσάρων ατόμων, που με την συνδρομή καθηγητών μετέβησαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Είναι ντροπή να βανδαλίζεται ο χώρος της Σχολής μας από μειοψηφικές τραμπούκικες μερίδες που δε σέβονται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Είναι ντροπή να τραυματίζονται φοιτητές και να παρακωλύεται η συμμετοχή τους στη φοιτητική ζωή επειδή εκφράζουν δημόσια με λόγο και έργο τις ιδεολογικοπολιτικές τους πεποιθήσεις. Είναι ντροπή κάποιοι να καταχρώνται το πανεπιστημιακό άσυλο ιδεών και αξιών. Καταγγέλλουμε το σημερινό τραγικό συμβάν.

Καλούμε τις λοιπές παρατάξεις του Συλλόγου Φοιτητών, την Κοσμητεία, την Πρυτανεία, το Πρόεδρο και τους καθηγητές του τμήματός μας, να καταδικάσουν την εκδίωξή μας από το χώρο της Σχολής, και τον Υπουργό Παιδείας να ασχοληθεί επιτέλους με τα σοβαρά προβλήματα του Ελληνικού Πανεπιστημίου. Η ΠΑΣΠ Ιστορικού Αρχαιολογικού Ιωαννίνων δεν φιμώνεται. Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο και θα το κάνουμε Πράξη.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ