Επεισοδιακό για τις Κυριακές το Περιφερειακό Συμβούλιο

PERIFEREIAKO KYRIAKES

PERIFEREIAKO KYRIAKESΣτην αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέληξε η απόπειρα συζήτησης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το ετέθη προ ημερήσιας διάταξης, με την παρουσία αρκετών εμπορουπαλλήλων, χωρίς όμως να καταστεί εφικτή η συζήτηση. Οι εκπρόσωποι των σωματείων με πανό και συνθήματα έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στην αίθουσα και αρκετές φορές οι τόνοι ανέβηκαν.

Από την μία η θέση του Περιφερειάρχη ότι το θέμα είναι λήξαν και η διαβούλευση έχει γίνει από τους αντιπεριφερειάρχες και από την άλλη τα ευτράπελα την ώρα της ψηφοφορίας που αφορούσε στο αν θα συζητηθεί ή όχι το θέμα, οδήγησαν στην αποχώρηση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

 

«Ο νόμος είναι σαφής και παρέχει το δικαίωμα στους αντιπεριφερειάρχες να κάνουν τη διαβούλευση και να λάβουν τις αποφάσεις για τον αριθμό των Κυριακών που θα λειτουργούν τα καταστήματα», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα επιμένοντας στην ανάγκη να συζητηθεί το θέμα, ενώ την ίδια ώρα οι εμπορουπάλληλοι φώναζαν συνθήματα και κατηγορούσαν την αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη ότι δεν έλαβε υπόψιν της την κοινή απόφαση όλων των φορέων της πόλης.

«Δεν καλούμαστε να κρίνουμε το νόμο αλλά να τον εφαρμόσουμε» απάντησε ο Περιφερειάρχης θεωρώντας ότι δεν υπάρχει έδαφος και λόγος για συζήτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ. Χαράλαμπος Μπάτσης, ο οποίος προήδρευε στη συνεδρίαση, έθεσε το θέμα προς ψηφοφορία. Το σώμα δηλαδή κλήθηκε να αποφασίσει αν θα συζητήσει ή όχι το ζήτημα.

Η ψηφοφορία χρειάστηκε να γίνει τρεις φορές καθώς κάποια χέρια δεν σηκώθηκαν, κάτω από τις αποδοκιμασίες των παριστάμενων, γεγονός που άναψε ακόμη περισσότερο τα αίματα και οδήγησε στην αποχώρηση της αντιπολίτευσης.

«Πρόκειται για ένα αντιδημοκρατικό ολίσθημα της Περιφερειακής Αρχής» ανέφερε ο Γιάννης Παπαδημητρίου και ο Βαγγέλης Αργύρης ανακοίνωσε την αποχώρηση όλων για να ακολουθήσει η απάντηση του περιφερειάρχη ότι «είτε αποχωρήσετε, είτε όχι, για μας ήσασταν πάντα απόντες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ