Επί τάπητος και πάλι λιμάνι και χερσαία ζώνη

prebeza3Απάντηση σε καίρια ερωτήματα που σχετίζονται με το λιμάνι της Πρέβεζας και τη χερσαία ζώνη φιλοδοξεί να δώσει η ημερίδα που οργανώνει η νομαρχιακή επιτροπή του ΤΕΕ Ηπείρου.

Το ζήτημα του λιμανιού, της μαρίνας και της αξιοποίησης της χερσαίας ζώνης, απασχολεί επί σειρά ετών φορείς και κατοίκους της Πρέβεζας, προκαλώντας πολλές φορές αντιδράσεις και συγκρούσεις.

Αποτέλεσμα είναι μέχρι σήμερα να μην έχει δρομολογηθεί καμία ουσιαστική λύση που θα δίνει προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή.

 

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ διοργανώνει σχετική ημερίδα, επιδιώκοντας να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που συνοδεύουν το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Παππά υπάρχει μια στασιμότητα ως προς τον σχεδιασμό παρότι έχουν γίνει συζητήσεις και ημερίδες για θέμα από το 2009 μέχρι σήμερα.

Στη νέα συνάντηση που θα κληθούν να συμμετέχουν όλοι οι φορείς θα πρέπει να υπάρξουν τελικές προτάσεις εφαρμογής για την λειτουργία του λιμανιού.

Το λιμάνι της Πρέβεζας δεν παύει να αποτελεί ισχυρότατο πόλο στην ανάπτυξη της πόλης και στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τον κ. Παππά θα πρέπει να αποφασιστούν παρεμβάσεις, σήμερα όχι αύριο, που θα του δίνουν άλλη προοπτική αφού μετά την κατασκευή του το 1968 ελάχιστα έχουν γίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ