Επί ποδός ο μηχανισμός του Δήμου Ιωαννιτών

DHM IOA

DHM IOAΠυρετωδώς εργάζονται από το πρωί συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών προκειμένου να επουλώσουν πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Υπήρξαν δρόμοι που πλημμύρισαν σε πολλές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, ενώ χρειάστηκε τα συνεργεία νε επέμβουν σε παραγωγικές μονάδες (πτηνοτροφία, στάβλους και χορταποθήκες) που κινδύνευαν από τον μεγάλο όγκο νερού.

Επισκέψεις σε περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών που επλήγησαν από τη χθεσινή σφοδρή κακοκαιρία, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από όλους τους εμπλεκόμενους Αντιδημάρχους και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Νάστος, Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας, Υποδομών Γιάννης Λιόντος και Καθαριότητας Δημήτρης Κατηρτσίδης, μαζί με το Δήμαρχο βρέθηκαν κυρίως περιοχές της πόλης των Ιωαννίνων που αντιμετωπίζουν χρονίζοντα προβλήματα που εκδηλώνονται σε κάθε έντονη κακοκαιρία, για τα οποία όπως δήλωσε ο κ. Μπέγκας δρομολογούνται λύσεις.

«Τα γνωρίζουμε αυτά τα σημεία και είναι αυτά που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα. Σε αυτά ρίχνουμε το βάρος μας από σήμερα κιόλας», σημείωσε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, «αυτό που θέλω να δηλώσω με μεγάλη σιγουριά, είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε εδώ ως Δήμος για να εντοπίσουμε για μια ακόμη φορά τα προβλήματα, αλλά είμαστε έτοιμοι αυτή τη στιγμή να αρχίσουμε να δίνουμε σιγά- σιγά λύσεις σε κάποια χρονίζοντα προβλήματα. Ήδη έχει γίνει η προεργασία από τις υπηρεσίες και με τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2015 αλλά και με χρήματα που εξασφαλίσαμε για την τρέχουσα χρονιά, άμεσα θα αρχίσουν να αντιμετωπίζονται προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας εδώ και πολλά χρόνια».

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών τόνισε ότι «διανύουμε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία και στις πλάτες μας πέφτουν οι ευθύνες επίλυσης προβλημάτων τα οποία χρονίζουν και έρχονται από το βάθος χρόνου με ευθύνες άλλων. Ωστόσο εμείς στα πλαίσια των δυνατοτήτων και των οικονομικών μέσων που διαθέτει ο Δήμος θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τους συμπολίτες μας».

Ο Δήμαρχος συνομίλησε με πολίτες κατά την επίσκεψη στις περιοχές των Καρδαμιτσίων και της Νέας Ζωής. Στην περιοχή της Βρυσούλας όπου υπήρξαν ζημιές σε ιδιοκτησίες πολιτών από τον ανεμοστρόβιλο που ξήλωσε λαμαρίνες εγκαταστάσεων του στρατοπέδου Βελισαρίου και τις εκτόξευσε εκατοντάδες μέτρα μακριά, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι συνομίλησαν κι εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στους πληγέντες.

DHM IOA1Πάντως σε σχέση με την μεγάλη ένταση των καιρικών φαινομένων, οι ζημιές ήταν πολύ εντοπισμένες σε συγκεκριμένα σημεία του Δήμου Ιωαννιτών, γιατί – όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος- «όλος ο μηχανισμός του Δήμου αντέδρασε έγκαιρα και αποτελεσματικά», εκφράζοντας γι’ αυτό τις ευχαριστίες του τόσο στο πολιτικό, όσο και στο υπηρεσιακό προσωπικό του Δήμου Ιωαννιτών.

Επέμβαση των συνεργείων του Δήμου σε δεκάδες σημεία

Για δεκάδες σημεία του Δήμου Ιωαννιτών όπου χρειάστηκε να επέμβουν τα συνεργεία, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Νάστος.

Υπήρξαν δρόμοι που πλημμύρισαν σε πολλές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, ενώ χρειάστηκε τα συνεργεία νε επέμβουν σε παραγωγικές μονάδες (πτηνοτροφία, στάβλους και χορταποθήκες) που κινδύνευαν από τον μεγάλο όγκο νερού.

«Δουλεύουν συνεχώς από χθες τα μηχανήματα του Δήμου και η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη. Υπήρξε ετοιμότητα και αντιδράσαμε γρήγορα και αποτελεσματικά», όπως δήλωσε ο κ. Νάστος, σημειώνοντας πως «το σημαντικό είναι ότι δρομολογούνται οριστικές λύσεις για τις περιοχές με τα γνωστά, χρονίζοντα προβλήματα».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ