Επίθεση στον Περιφερειάρχη για τη φτώχεια της Ηπείρου

ARGYRHS B

ARGYRHS BΜόνο η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης ευθύνονται για την πρωτιά της Ηπείρου στη φτώχεια, κατά την άποψη της παράταξης Ήπειρος- Τόπος να ζεις. Έτσι αφιερώνει μια μακροσκελή ανακοίνωση για να αναδείξει τις ευθύνες αυτές, όμως δεν βρίσκει να πει ούτε μία λέξη για τις κυβερνητικές πολιτικές και ευθύνες.

Κατά την ίδια, η μόνη ελπίδα ήταν να λειτουργήσει ο θεσμός της αιρετής περιφέρειας ως ανάχωμα στην κρίση όμως έχει ακυρωθεί από τις λογικές της Περιφερειακής Αρχής.

 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Από την πρώτη στιγμή ως αντιπολίτευση στην Περιφέρεια προτάξαμε ως πρώτη προτεραιότητα το σχεδιασμό μιας συντονισμένης αναπτυξιακής προσπάθειας μαζί με τους άλλους φορείς της Ηπείρου. Στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση η περιφερειακή αρχή επιμένει να πορεύεται με καθαρά πελατειακές λογικές και κυρίαρχη επιδίωξη της εξυπηρέτηση της εκλογικής πελατείας για να ξανακερδίσει τις εκλογές.

Τι κι αν υλοποιούμε με ταχύτητα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, αν αυτά δεν μπορούν να βοηθήσουν στην έξοδο από την κρίση; Έχει σημασία αν ολοκληρώσουμε πιο γρήγορα τα έργα που θα απορροφήσουν τους πόρους που μας αντιστοιχούν ή αν πραγματικά τα έργα αυτά θα έχουν κρίσιμο αποτέλεσμα στην επιβίωση της περιοχής;

Τι κι αν κόβουμε κομματάκια τα λιγοστά έργα του εθνικού προγράμματος δημοσίων επενδύσεων για να τα αναθέσουμε απ’ ευθείας ή με πρόχειρους διαγωνισμούς στους εργολάβους – πελάτες μας για να τους έχουμε όλους ικανοποιημένους!
Όλα δείχνουν ότι η Περιφερειακή αρχή, που έχει την ευθύνη του αναπτυξιακού προγραμματισμού της Ηπείρου έχει αποτύχει. Και έχει αποτύχει συνειδητά, αφού «περί άλλων τυρβάζει».

Ας το καταλάβει τουλάχιστον και ας κάνει την αυτοκριτική της.

Ας δώσει χώρο σε νέες λογικές, νέες πολιτικές και νέες αντιλήψεις αν έστω και την τελευταία στιγμή θέλει κάτι να προσφέρει στον τόπο. Αν δεν το κάνει δεν έχει έννοια να επιχειρήσει να σχεδιάσει – και μάλιστα εν κρυπτώ – την κατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 – 2020.

Ένας μόνο δρόμος οδηγεί στην ανατροπή αυτής της αρνητικής εξέλιξης : η συμπόρευση όλων των δυνάμεων που θα θέσουν ως πρώτη τους προτεραιότητα την αλλαγή του σκηνικού. Την καταδίκη της πελατειακής λογικής της σημερινής περιφερειακής αρχής. Και αυτός ο δρόμος μπορεί να χαραχθεί μόνο αν όλοι προτάξουν το συμφέρον του Ηπειρώτη πολίτη σε σχέση με όποια άλλη επί μέρους επιδίωξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ