Εξετάσεις στους στρατιωτικούς για φυματίωση.. Θετικές ενδείξεις στο Τσεπέλοβο!

ATSEPEP5

ATSEPEP5

Ενδείξεις για τη μετάδοση φυματίωσης σε στρατιωτικούς που υπηρετούν στους προσφυγικούς καταυλισμούς, έχουν προκαλέσει ένταση αλλά και ανησυχία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο onalert.gr οκτώ στρατιωτικοί βρέθηκαν θετικοί στην εξέταση «μαντού» κι έχουν παραπεμφθεί για περισσότερες εξετάσεις, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στρατιωτικές πηγές, επιβεβαίωσαν την εξέλιξη αυτή στο Epiruspost, σημειώνοντας ότι έπρεπε να είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα και να γίνουν οι απαραίτητοι εμβολιασμοί στο στρατιωτικό προσωπικό, από την ώρα που ξεκίνησε η λειτουργία των πρώτων καταυλισμών στην Ήπειρο.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για στρατιωτικούς, αξιωματικούς αλλά και οπλίτες, από το Τάγμα Καλπακίου, που καλύπτει τις ανάγκες στο Κέντρο Φιλοξενίας Τσεπελόβου.

Η εξέλιξη αυτή μάλιστα είναι σε γνώση της τοπικής ηγεσίας του στρατού.

Οι εξετάσεις των στρατιωτικών γίνονται από το νοσοκομείο Χατζηκώστα, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες ο έλεγχος να συνεχιστεί και στο υπόλοιπο προσωπικό.

Σημειώνεται ότι πριν το Πάσχα, ένας από τους Σύριους πρόσφυγες που βρίσκεται στον καταυλισμό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με φυματίωση, καθώς είχε νοσήσει και στο παρελθόν.

Η νόσος μεταδόθηκε σε μέλη της οικογένειάς του, τα οποία υποβλήθηκαν στην απαραίτητη θεραπεία και στη συνέχει ελήφθησαν μέτρα από τις υγειονομικές αρχές.

Τώρα φαίνεται πως πέρασε και στο στρατιωτικό προσωπικό, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ