Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών- Είχαν ρημάξει Γιάννινα και Άρτα

DRASTES LHSTEIONΕξαρθρώθηκε μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του  Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών,  που είχε διαπράξει τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον 15 διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων σε περιοχές των Νομών Ιωαννίνων και Άρτας.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές, έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (πέντε άνδρες και μία γυναίκα),  ηλικίας  32, 23, 30, 25, 22 και  31 ετών, μέλη της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράνομης εισόδου στη χώρα.

 

Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» τα Ιωάννινα και πραγματοποιούσαν εξορμήσεις σε  διάφορα χωριά των Νομών Ιωαννίνων και Άρτας καθώς και σε προάστια της πόλης των Ιωαννίνων, όπου ανέπτυσσαν την εγκληματική τους δραστηριότητα, ενώ ερευνάται βάσιμα το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης τους και σε άλλες περιοχές.

 

Μέχρι στιγμής, ταυτοποιήθηκε η δράση τους, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά,  στις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:

•             διάρρηξη κατοικίας στα Κουκούλια Άρτας κατά το χρονικό διάστημα από 01 έως 05-01-2013, από όπου αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικό ποσό.

•             διάρρηξη σε καφενείο την 10/11-01-2013 στους Κτιστάδες Άρτας,  όπου αφαίρεσαν μία τηλεόραση, μικρό χρηματικό ποσό και οινοπνευματώδη ποτά.

•             διάρρηξη σε ταβέρνα στα  Άγναντα Άρτας την 10/11-01-2013, από όπου αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή.

•             διάρρηξη σε οπωροπαντοπωλείο  στα Άγναντα Άρτας την 10/11-01-2013, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

•             διάρρηξη  σε ψησταριά στα Άγναντα Άρτας την 10/11-01-2013, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ποτά.

•             διάρρηξη σε καφενείο  την 10/11-01-2013 στα Άγναντα Άρτας, από όπου απέσπασαν χρηματικό ποσό  από την ταμειακή μηχανή.

•             διάρρηξη σπιτιού στο Μαντείο Δωδώνης κατά το χρονικό διάστημα από 7 έως 15-01-2013, από όπου αφαίρεσαν μία τηλεόραση  και διάφορα κοσμήματα.

•             διάρρηξη κατοικίας στο Πετροβούνι Ιωαννίνων την 14/15-01-2013, από όπου αφαίρεσαν διάφορα γεωργικά εργαλεία.

•             διάρρηξη σπιτιού στο Πετροβούνι Ιωαννίνων την 14/15-01-2013, από όπου αφαίρεσαν διάφορα γεωργικά εργαλεία.

•             διάρρηξη σε δύο σπίτια στο χωριό Κέδρος την 14/15-01-2013, από όπου αφαίρεσαν διάφορα γεωργικά εργαλεία.

•             διάρρηξη κατοικίας στην Ανατολή Ιωαννίνων κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 15-01-2013, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα.

•             διάρρηξη κατοικίας στην Ανατολή Ιωαννίνων, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα.

•             διάρρηξη κατοικίας στην Ανατολή Ιωαννίνων, από 05 έως 09-01-2013, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα.

•             διάρρηξη κατοικίας στην Ανατολή Ιωαννίνων, κατά το χρονικό διάστημα από 08-12-2012 έως 02-01-2013, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και μηχανήματα.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε διάφορες κρυψώνες μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων μεταξύ των οποίων πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα, μεγάλο μέρος των οποίων αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Επίσης, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη διάπραξη των κλοπών και τη μεταφορά των κλοπιμαίων καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας καθώς και για την ταυτοποίηση των λοιπών κατασχεθέντων αντικειμένων – τιμαλφών.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ