Εν αναμονή εξελίξεων η ΕΑΣ Πρέβεζας

EAS PREBEZAS

EAS PREBEZASΕν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για το σχέδιο αναδιοργάνωσης βρίσκεται η Ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Πρέβεζας μετά την απόφαση της συνέλευσης των πιστωτών.

Η συνέλευση των πιστωτών, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το σχέδιο αναδιοργάνωσης του οργανισμού και σε ένα περίπου μήνα το σχέδιο θα συζητηθεί στο δικαστήριο και θα αποφασιστεί εάν τελικά είναι βιώσιμο όπως μετέδωσε η δημοτική ραδιοφωνία. Ακόμη βέβαια κι αν το δικαστήριο κρίνει θετικά το σχέδιο αναδιοργάνωσης κάτι που θεωρείται πιθανό, προβληματισμός υπάρχει προς την υλοποίηση του. Η χρηματοδότηση , είναι ένα από τα ζητήματα που προκύπτουν αφού το αρχικό σχέδιο προέβλεπε πως η ΑΤΕ θα χρηματοδοτούσε την επιχείρηση με 1.000.000 ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή Αγροτική Τράπεζα δεν υπάρχει.

 

Ένα άλλο θέμα είναι αν τελικά υπάρξουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές που θα αναλάβουν τους δύο κλάδους που θα δημιουργηθούν αυτόν τον αγροτοεφοδίων αλλά και των super markets, ενώ τίθεται και ζήτημα αν η ΕΑΣ μπορεί να αναλάβει την υλοποίηση του τροποποιημένου σχεδίου αναδιοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ