Εν αναμονή απαντήσεων για τα δάνεια των πτηνοτρόφων

KALOGIANNHS S 8 4

KALOGIANNHS S 8 4Σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε με θέμα τη ρύθμιση των δανείων των πτηνοτροφικών και χοιροτροφικών επιχειρήσεων της χώρας.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι αναπληρωτές Υπουργοί Οικονομικών κ Χρήστος Σταϊκούρας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ηπείρου κ. Ανδρέας Δημητρίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων και της «Πτηνοτροφικής» κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Γεώργιος Διδάγγελος, εκπρόσωποι των πτηνοτρόφων της Εύβοιας και ο Σταύρος Καλογιάννης.

 

Οι εκπρόσωποι των πτηνοτρόφων έθεσαν στους Υπουργούς τα θέματα των έντοκων δανείων που είχαν δοθεί το 2006 και το 2007 με την εγγύηση του Δημοσίου, για την αντιμετώπιση κυρίως της κρίσης που είχε δημιουργηθεί από την γρίπη των πτηνών και τα οποία οι πτηνοτρόφοι έχουν εξυπηρετήσει εν μέρει και με καθυστερήσεις, εξαιτίας της κρίσης της αγοράς των πτηνοτροφικών προϊόντων, της ανόδου των τιμών των ζωοτροφών και των καυσίμων καθώς και της ανεπάρκειας δανειοδότησης των επιχειρήσεων από τις Τράπεζες.

Ο Σταύρος Καλογιάννης επεσήμανε στους δύο Υπουργούς ότι ο ρόλος της πτηνοτροφίας είναι μείζονος σημασίας για τον νομό Ιωαννίνων και την Ήπειρο, καθώς καλύπτει πλέον του 50% της συνολικής παραγωγής της χώρας. Τόνισε ότι έχει λειτουργήσει θετικά η αναστολή καταβολής της οφειλόμενης χρεολυτικής δόσης της 31ης.12.2012 κατά ένα έτος, που δόθηκε από το Υπ. Οικονομικών. Τους κάλεσε δε να στηρίξουν περισσότερο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της εθνικής οικονομίας, τον πρωτογενή τομέα της Ηπείρου.

Ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα απαντήσει αναλυτικά, για τα θέματα που συζητήθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ