Εντυπωσιακή άσκηση ΛΕΚ Πρέβεζας και της ΕΜΑΚ

askisi lek1

askisi lek1Μία εντυπωσιακή άσκηση με την κωδική ονομασία «Ελπίς» πραγματοποιήθηκε επί δύο ημέρες στην Πρέβεζα, με στόχο την εκπαίδευση των μελών της Ειδικής Διασωστικής Ομάδας Πολλαπλών Αποστολών της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων του Νομού.

Η άσκηση έγινε υπό την αιγίδα της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, και διοργανωτή την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας, εκπαίδευση σε επιχειρήσεις διάσωσης μετά από καταστροφικό σεισμό.

askisi lek2Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Πρέβεζας και στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα, από προσωπικό της 2ης ΕΜΑΚ καθώς και εξοπλισμό της 5ης ΕΜΑΚ…

Το σενάριο αφορούσε στην εκδήλωση καταστροφικού σεισμού με απεγκλωβισμό ατόμων από ερείπια, διάσωση ατόμων από τον 1ο όροφο και την εναέρια μεταφορά τους με φορείο, την χρήση και ανάπτυξη κλίμακας, την άμεση και οργανωμένη εκκένωση κτηρίου όπως και την μεθοδολογία περαίωσης ανάλογων περιστατικών που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων τα τρία είδη σφυριγμάτων που συντονίζουν μία τέτοια επιχείρηση (πχ τα τρία έντονα σφυρίγματα σηματοδοτούν την άμεση εκκένωση κτηρίου) και την εκμάθηση των συμβόλων που τοποθετούνται σε κάθε κτήριο σηματοδοτώντας την κατάσταση που υφίσταται στην εκάστοτε περίπτωση για να κατευθύνουν αναλόγως τους διασώστες.

askisi  lek3Η άσκηση – εκπαίδευση έλαβε χώρα υπό το βλέμμα του Υποστράτηγου του Πυροσβεστικού Σώματος Δημοσθένη Αναγνωστάκη συντονιστή επιχειρήσεων βορείου Ελλάδος, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Περικλή Βασιλάκη, του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου.

askisi lek5Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αναγνωστάκης και ο Περικλής Βασιλάκης, έλαβαν και ενεργό ρόλο στα σενάρια διάσωσης καθώς υποδύθηκαν τους διασωθέντες που έχριζαν εναέριας μεταφοράς με φορείο.

Έτσι μετά τον εγκλωβισμό τους –έστω και εικονικό- είχαν την δυνατότητα να χαμογελούν διπλά.

askisi lek4

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ