Εντυπωσιάστηκε η Τατιάνα από τη Γιαννιώτικη αργυροχοΐα

TATANIA KEPABI

TATANIA KEPABIΕντυπωσιασμένη από τη γιαννιώτικη αργυροχοΐα έμεινε η Τατιάνα Μπλάτνικ μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο ΚΕΠΑΒΙ.

Η Τατιάνα, σύζυγος του Νικόλαου, του γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βρίσκεται στα Γιάννινα και η βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακόπουλου φρόντισε, ως άριστη οικοδεσπότης, να μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή μας.

 

Μεταξύ των άλλων η Τατιάνα επισκέφθηκε το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας, όπου ενημερώθηκε από τον αντιπρόεδρο του ΚΕΠΑΒΙ Νίκο Γκόλα για την ιστορία της γιαννιώτικης αργυροχοΐας και την πορεία της στο χρόνο. Και βέβαια ο κ. Γκόλας αναφέρθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα στον κλάδο, έναν κλάδο ταυτισμένο με την ιστορία των Ιωαννίνων.

Ξεναγήθηκε στα εργαστήρια και είχε την ευκαιρία να δει από πρώτο χέρι πως ένα κομμάτι ασήμι μετατρέπεται σε έργο τέχνης.

Ιδιαίτερα φιλική και χαμογελαστή η Τατιάνα μίλησε με τα καλύτερα και για την πόλη και για τη φιλοξενία που απόλαυσε.

Να σημειωθεί ότι η τέως βασιλική οικογένεια διατηρεί ιδιαίτερους δεσμούς με την περιοχή και με κάθε ευκαιρία μέλη της επισκέπτονται τα Γιάννινα και την Ήπειρο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ