Εντατικοποίηση ελέγχων στην πασχαλινή αγορά

AGORA

AGORAΓραπτές οδηγίες για την εντατικοποίηση των ελέγχων κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, και συγκεκριμένα από τις 26 Απριλίου έως και 8 Μαΐου, απέστειλε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προς όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Ειδικότερα, οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε επιχειρήσεις:

-Παραγωγής και εμπορίας νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων, πτηνοτροφικών προϊόντων, τροφίμων, λαχανικών και αρτοσκευασμάτων. -Αποθήκευσης, φύλαξης και συντήρησης κρεάτων, πουλερικών και κηπευτικών προϊόντων.

 

-Τυποποίησης κρεάτων και εντοσθίων.

-Εκτροφής ζώων, σφαγεία και χώρους φόρτωσης.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σώματος, το ΣΔΟΕ θα βρίσκεται και θα κάνει εμφανή την παρουσία του στους χώρους του λιανεμπορίου, τις λαϊκές αγορές, τις κεντρικές αγορές Αθηνών, Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων, καθώς και σε διόδια, λιμάνια, σταθμούς τραίνων και λεωφορείων.

Επίσης, η παρουσία του ΣΔΟΕ «θα είναι συνεχής» με ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς που εμφανίζουν παραδοσιακά μεγάλη κίνηση στις εορτές του Πάσχα, καθώς επίσης και στα κέντρα διασκέδασης.

Συστηματικοί θα είναι οι έλεγχοι και στις Ιχθυόσκαλες τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ μικρά συνεργεία του ΣΔΟΕ και των συναρμόδιων υπουργείων θα ελέγχουν τους συνοριακούς σταθμούς για την εισαγωγή και καταγραφή των εισαγομένων ποσοτήτων αμνοεριφίων προς αποφυγήν κρουσμάτων παραπλάνησης των καταναλωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ