Εντάσεις ΔΕΗ- Αυτοδιοίκησης για την οριοθέτηση

ARTA POTAMIΈντονες αντιδράσεις μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και ΔΕΗ προκαλεί το θέμα της οριοθέτησης της κοίτης του Αράχθου. Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που έγινε, χωρίς όμως να δώσει και λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο Δήμος Αρταίων ζητά εγγυήσεις από την ΔΕΗ στο όριο πλημμύρων προκειμένου να προχωρήσει στη δημιουργία υποδομών ενώ η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί αυθαίρετα και χωρίς τη γνώμη ειδικών να θέσει το όριο νερού που ζητά ο Δήμος. Την ίδια στιγμή τίθεται και θέμα αποζημιώσεων των παραποταμιών καλλιεργήσιμων εκτάσεων, και θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να γίνει επιμερισμός του ποσού που θα προκύψει από τη καταγραφή τους. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης η ΔΕΗ δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που έχει και δεν συμβάλλει ώστε να βρεθεί λύση.

 

Η οριοθέτηση της κοίτης του Αράχθου είναι μια διαδικασία δύσκολη, όμως είναι απαραίτητο να γίνει και επιβάλλεται να βρούμε λύση, δήλωσε ο Δήμαρχος Άρτας Γιάννης Παπαλέξης. «Εάν δεν προχωρήσουμε στην οριοθέτηση δεν μπορεί να προχωρήσει κανένα έργο στις δύο πλευρές του Αράχθου. Η ΔΕΗ πρέπει να δεσμευτεί για τις ποσότητες του νερού που θα αφήνονται από το φράγμα με βάση το αίτημα που έχει τεθεί από τις τοπικές αρχές», τόνισε ο κ. Παπαλέξης.

Η σύσκεψη ουσιαστικά κατέληξε σε ναυάγιο παρά την προσπάθεια του Αντιπεριφερειάρχη να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση. Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Ψαθάς πρότεινε την καταγραφή των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα από την Περιφερειακή Ενότητα και την αποζημίωσή τους μέσω προγραμματικής σύμβασης που θα γίνει με την ΔΕΗ. Βέβαια απομένει με την πρόταση αυτή να συναινέσει και η Διοίκηση της ΔΕΗ. Σχετικά με την οριοθέτηση ο κ. Ψαθάς πρότεινε να επανεξετάσει την πρόταση του ο Δήμος και να προχωρήσει σε σχετικές συζητήσεις με την ΔΕΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ