Ενστάσεις της αντιπολίτευσης για την επιτυχία του ΕΣΠΑ

DHMOS ZHROY«Η λαϊκή παροιμία «αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες» ταιριάζει γάντι στο δήμο Ζηρού. Ο δήμος Ζηρού εξέπληξε τους πάντες με την τρίτη θέση από πλευράς κόστους  έργων που ενέταξε στο ΕΣΠΑ, μετά τους δήμους Ιωαννίνων και Άρτας.

Η τρίτη θέση ωστόσο δεν του ανήκει καθώς στο σύνολο των 30,5εκ ευρώ, τα 22,4 είναι έργα του δήμου Ν. Σκουφά τα οποία ανέλαβε να εκτελέσει ο δήμος Ζηρού επειδή στη φάση εκείνη ο δήμος Ν. Σκουφά δεν είχε αποκτήσει διαχειριστική επάρκεια.

Πρόκειται για έργα αποχέτευσης στους οικισμούς Κομπότι, Σελλάδες, Πέτα και εκσυγχρονισμό δικτύου ύδρευσης στο Πέτα  Δηλαδή ο δήμος Ζηρού έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ έργα περίπου 8εκ για τον ίδιο. Το ποσό αυτό φυσικά και δεν δικαιολογεί τα συγχαρητήρια που δέχονταν αφειδώς αυτές τις μέρες ο κ. Γιολδάσης εκμεταλλευόμενος ουσιαστικά τη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα ανεπεξέργαστη από τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Το θέμα ανέδειξε μέσα στο Δ.Σ Ζηρού , ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Ζυγούρης καταθέτοντας γραπτό ερώτημα προς τη δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα ο κ. Ζυγούρης έθεσε το ρητορικό ερώτημα, αν τα 30,5 εκ, αφορούν σε έργα που θα εκτελεστούν στα όρια του δήμου Ζηρού ή στο ποσό περιλαμβάνονται και τα έργα του όμορου δήμου Σκουφά. Ευθεία, σαφή απάντηση δεν έλαβε από το Δήμαρχο με αποτέλεσμα να συνεχιστούν οι αντεγκλήσεις και κατά τη διάρκεια συζήτησης του Τεχνικού Προγράμματος για το 2013, καθώς τα ίδια έργα περιλαμβάνονταν και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για τη χρονιά που διανύουμε. Σημειωτέον ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν περιέχει κανένα νέο έργο παρά μόνο συνεχιζόμενα που είτε δεν έχουν ολοκληρωθεί είτε δεν έχουν πληρωθεί τα προηγούμενα έτη.

 

Βάζοντας λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους, μάλλον ο δήμος Ν.  Σκουφά είναι αυτός που δικαιούται τα συχαρίκια καθότι συγκρινόμενος με άλλους καλλικρατικούς δήμους του ίδιου μεγέθους, κάνει τη διαφορά που δυστυχώς λογιστικά δεν αποτυπώνεται. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ