ΕΝΠΕ: Θετική εξέλιξη η εισροή κοινοτικών κονδυλίων

ESPA HPEIROS

ESPA HPEIROS

Ο πρόεδρος των Περιφερειαρχών ζήτησε από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τις Περιφέρειες για να αντεπεξέλθουν σε έργα που αφορούν τις υποδομές και την ασφάλεια των πολιτών ενόψει του χειμώνα (φωτ. αρχείου).

Ως θετική εξέλιξη που υπήρξε απόρροια συστηματικής προσπάθειας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εισρεύσουν στο ταμείο της χώρας 800 εκ. ευρώ την ερχόμενη εβδομάδα από κοινοτικά κονδύλια.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 αλλά και στο σχεδιασμό του νέου 2014-2020, αφού όπως σημείωσε «τα χρήματα δεν είναι απεριόριστα».

Ο πρόεδρος των Περιφερειαρχών ζήτησε από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τις Περιφέρειες για να αντεπεξέλθουν σε έργα που αφορούν τις υποδομές και την ασφάλεια των πολιτών ενόψει του χειμώνα, ενώ τέλος ζήτησε να αποσυρθεί η απόφαση να συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο διάταξη με την οποία ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών θα μπορεί να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα των Περιφερειών σε κεντρικό λογαριασμό του κράτους με μία δική του απόφαση.

«Εμείς κάναμε το καθήκον μας στο θέμα των ταμειακών διαθέσιμων. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό όταν μας το ζήτησε, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη διαπραγμάτευση. Και είπαμε πως είμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης, παραχωρούμε τα διαθέσιμα, αλλά δε θέλουμε ερασιτεχνισμό και ολοκληρωτισμό στην εθνική στρατηγική. Δυστυχώς σήμερα καλούνται να ψηφίσουν στη βουλή – πιστεύω πως δεν το γνωρίζει ο Πρωθυπουργός – κάτι αντίθετο από εκείνο που μας είχε υποσχεθεί ο ίδιος. Ότι δηλαδή το μέτρο αυτό θα είναι προσωρινό. Τώρα όμως έρχεται προς ψήφιση το να μπορεί ο υπουργός να παίρνει τα διαθέσιμα από τα ταμεία των φορέων της γενικής κυβέρνησης και να τα πηγαίνει σε ένα ενιαίο ταμείο, όπου αντιλαμβάνεστε δεν ξέρουμε πώς και τι θα γίνει, κατέληξε ο κ. Αγοραστός.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ