Εννέα εκατομμύρια για την αποχέτευση Κωστακιών

APOXETEYTIKO DIKTYOΥπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων των οικισμών Κωστακιών και Κεραματών του Δήμου Άρτας» προϋπολογισμού 9.000.000,00 ευρώ περίπου από τον Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Άρτας και Δήμαρχο Αρταίων, κύριο Γιάννη Παπαλέξη με τον ανάδοχο «Δίολκος Κατασκευαστική ΑΤΕ – Χωροτεχνική ΑΤΕ».

Το έργο αυτό που είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ αφορά την κατασκευή 24.472,00 μ. δικτύου ακαθάρτων: 3.260,50 μ. εξωτερικών αγωγών μεταφοράς (προς τελική επεξεργασία στην ΕΕΛ Άρτας) και 21.211,50 μ. για τα εσωτερικά δίκτυα των οικισμών.

 

Εκτός των δικτύων θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν 5 αντλιοστάσια: 2 κύρια αντλιοστάσια για την παροχέτευση των ακάθαρτων κατά μήκος των εξωτερικών αγωγών μεταφοράς καθώς και 3 τοπικά αντλιοστάσια για τη συλλογή και προώθησης των λυμάτων των εσωτερικών δικτύων των οικισμών.

Τα δίκτυα των οικισμών Κωστακιών και Κεραματών έχουν σχεδιαστεί ώστε να εξυπηρετούν το σύνολο των οικισμών αλλά και την ενδεχόμενη επέκταση σύμφωνα με την μελέτη «Αναθεώρηση-Επέκταση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και Δημοτικών Διαμερισμάτων Άρτας». Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο για του Δημότες της περιοχής είναι ότι το έργο αυτό είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και δεν επιβαρύνει τη ΔΕΥΑΑ, με αποτέλεσμα, με την ολοκλήρωση του έργου τα τέλη σύνδεσης νε είναι μειωμένα.

Ο Δήμαρχος Αρταίων μετά την υπογραφή της σύμβασης, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το έργο αυτό λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα δύο οικισμών που αποτελούν προάστια της πόλης της Άρτας. Από τον πρώην Καποδιστριακό δήμο Αρταίων, μόνο η Λιμίνη και το Γλυκόριζο απομένουν χωρίς σύστημα αποχέτευσης, αλλά και για τις δύο αυτές περιοχές υπάρχουν έτοιμες μελέτες και αναμένεται να ενταχθούν προς χρηματοδότηση την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Το έργο αυτό, έρχεται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και για τους Δήμους, όπου η χρηματοδότηση είναι μηδαμινή και τα έργα ελάχιστα. Με αφορμή, το έργο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ και στο έργο της κατασκευής του υδατόπυργου της Καλαμιάς, για το οποίο τις επόμενες μέρες, θα υπογραφεί η σύμβαση και θα ξεκινήσει η εκτέλεσή του. Ο νέος υδατόπυργος που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της περιοχής, αφού ο ήδη υπάρχον είναι σχεδόν υπό κατάρρευση.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ