Εννέα διαρρήξεις στο ενεργητικό εγκληματικής ομάδας…

DIARRHKTHS

DIARRHKTHSΣυνελήφθησαν άμεσα στην Κορώνη Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 25 ετών, οι οποίοι συνιστούσαν εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η σύλληψη των δραστών είναι απότοκος ενδελεχούς έρευνας και συντονισμένων αναζητήσεων του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας και του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών, που οδήγησαν στην άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης και στον εντοπισμό των δραστών.

 

Ειδικότερα, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, εντόπιζαν κατοικίες και καταστήματα, την ώρα που απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες και αφού τις διερρήγνυαν, ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα, τα οποία μπορούσαν να μεταφερθούν εύκολα.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι εισέρχονταν στα σπίτια και τα καταστήματα, κυρίως νυκτερινές ώρες, παραβιάζοντας τους ομφαλούς των κλειδαριών των θυρών εισόδου ενώ επικεντρώνονταν στις κλοπές μικρών χρηματικών ποσών, ειδών ρουχισμού, τροφίμων και ηλεκτρονικών συσκευών.

Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι, η παραπάνω ομάδα κατά το τελευταίο τετραήμερο, είχε διαπράξει επτά διαρρήξεις σπιτιών και εξοχικών κατοικιών και δύο διαρρήξεις καφενείων, σε χωριά της Πρέβεζας (συγκεκριμένα στο Χειμαδιό, στον Βράχο, στην Λυγιά, στα Ριζά και στο Καναλλάκι).

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 25χρονου συλληφθέντα διαπιστώθηκε επίσης ότι διωκόταν για να συλληφθεί, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου για ληστεία καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας και Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή τους και σε άλλα αδικήματα βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ