Ενθαρρυντικά βήματα της Ένωσης Επαγγελματιών Τζουμέρκων

pramanta deilino

pramanta deilino

Αρκετά ελπιδοφόρα ήταν τα μηνύματα που βγήκαν από την ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επαγγελματιών Τζουμέρκων, που πραγματοποιήθηκε σε πλήρη απαρτία, στα Πράμαντα.

Όπως διαφάνηκε κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων αλλά και της συζήτησης που ακολούθησε, η συγκρότηση της Ένωσης πριν 7 μήνες συνέβαλε σημαντικά στο συντονισμό των προσπαθειών για την προβολή και την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται, τόσο από τις πρώτες επιτυχείς παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων στα Τζουμέρκα, όσο και από το έκδηλο ενδιαφέρον αρκετών επαγγελματιών να εγγραφούν ως νέα μέλη.

Στο επτάμηνο λειτουργίας της Ένωσης, το προεδρείο συναντήθηκε με εκπροσώπους της αποκεντρωμένης διοίκησης, καθώς και με μεμονωμένους βουλευτές.

Από τις επαφές αυτές, παρήχθησαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, που επιβεβαιώνουν την πεποίθησή μας ότι η συνένωση δυνάμεων αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση των τοπικών επιχειρήσεων και την ανάπτυξη των Τζουμέρκων.

Ένα πρώτο δείγμα από τα οφέλη της συνεργασίας και των συνεργειών είναι η σύνδεση του δικτύου ηλεκτροδότησης της περιοχής και με το δίκτυο των Ιωαννίνων, ώστε κάθε φορά που παρουσιάζεται πρόβλημα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την Άρτα, να τίθεται σε εφαρμογή η εφεδρική σύνδεση από το δίκτυο της ΔΕΗ Ιωαννίνων.

Εξίσου σημαντικό εφόδιο αποτελεί και η δημιουργία ενός πολύ χρηστικού και κατατοπιστικού για τα αξιοθέατα τουριστικού χάρτη της περιοχής των Τζουμέρκων, με την ουσιαστική συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Ένωση θα βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία και ιστοσελίδας τουριστικής προβολής των Τζουμέρκων.

Ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο για τους επαγγελματίες της περιοχής αναμένεται να καταδειχθεί η αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, του τοπικού υποκαταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε υποκατάστημα της Eurobank.

Όπως γνωστοποίησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Βαγγέλης Γιωτόπουλος, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και η αναβάθμιση της κεντρικής ιστοσελίδας του δήμου Βορείων Τζουμέρκων, μέσω της οποίας εκτιμάται πως θα ενισχυθεί και η τουριστική προβολή της περιοχής.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου προσέγγισε τα προβλήματα προβολής της περιοχής με το βλέμμα ενός ανθρώπου εκτός των τουριστικών επαγγελμάτων, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ακόμη και το «συλλογικό τραύμα» της πτώσης της γέφυρας της Πλάκας μπορεί να αξιοποιηθεί στη φάση της αναστήλωσής της ως αφορμή για να γνωρίσουν την περιοχή ειδικές κατηγορίες επισκεπτών, όπως επιστήμονες από τα πολυτεχνεία όλου του κόσμου.

Ο Σαμ Κουδούνης ανέπτυξε τα πιθανά οφέλη που μπορούν να προκύψουν από μια πιθανή συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων και το Επιμελητήριο του Νομού.

Πατώντας πλέον σε σταθερό έδαφος και με μεθοδευμένες ενέργειες, το προεδρείο της Ένωσης θα ανοίξει νέο κύκλο επαφών μέσα στο 2016 με τον Περιφερειάρχη, τη δημοτική Αρχή Βορείων Τζουμέρκων, με βουλευτές του Νομού, αλλά και με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Παράλληλα, θα αναληφθούν και σχετικές πρωτοβουλίες με εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων του ιδιωτικού τομέα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ