Ενημέρωση στις Βρυξέλλες για τα προβλήματα της Άρτας

migdosb3

migdosb3Στις Βρυξέλλες βρίσκονται ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας Περικλής Μίγδος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Βαρέλης προσκεκλημένοι της Ευρωβουλευτού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος Μαρίας Σπυράκη την οποία και ενημέρωσαν ιδιαίτερα για όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή.

Οι κκ. Μίγδος και Βαρέλης συμμετέχουν σε αντιπροσωπεία Δημάρχων και Περιφερειακών Συμβούλων από όλη της Ελλάδα που έχουν προσκληθεί στις Βρυξέλλες για ενημερωτική επίσκεψη στην έδρα των Ευρωπαϊκών Θεσμών. Η πρόσκληση αυτή έχει στόχο την δημιουργία διαύλων εποικοδομητικής συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών με τους εκπροσώπους τοπικών αρχών και των Ευρωπαϊκών Θεσμών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα μέλη της αντιπροσωπείας έχουν συναντήσεις με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ευρωβουλευτές για να ενημερωθούν για τις βασικές διαδικασίες λήψεως αποφάσεων και διαμόρφωσης πολιτικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα περιφερειακής καθώς και αγροτικής ανάπτυξης και τουρισμού.

Έγινε ενημέρωση και παρουσίαση από το επιτελείο της Επιτρόπου Κορίνας Κρέτου και της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης σε εκδήλωση με θέμα «Η πολιτική Συνοχής ως μοχλός ανάπτυξης: δυνατότητες και προϋποθέσεις» καθώς και ενημερωτική ημερίδα από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα: «Κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

migdosb2Ιδιαίτερη συνάντηση είχαν με το στέλεχος του γραφείου της Επιτρόπου Γιάννη Λατούδη, Υπεύθυνου για τις χώρες Ελλάδα, Φιλανδία, Ολλανδία και Κύπρο. Τον κύριο Λατούδη ενημέρωσαν αναλυτικά για όλα τα θέματα και προβλήματα που αφορούν το νομό Άρτας και τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, ειδικότερα δε τα προβλήματα που προέκυψαν από τις πρόσφατες πλημμύρες και ζήτησαν τη στήριξη και τη βοήθεια της Επιτρόπου για την επίλυση των προβλημάτων.

migdosb1Τέλος συναντήθηκαν και με τον Αντώνη Κοσσυβάκη στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός και να εξετάσουν από κοινού τρόπους για την καλύτερη προώθηση και προβολή θεμάτων που αφορούν το Νομό Άρτας και το Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ