Ενεφανίσθη και ο Δήμος Πάργας.. Τι λέει για τις ζημιές

ak pre3

ak pre3

Επιτέλους… Ενεφανίσθη και ο Δήμος Πάργας… Πέντε μέρες μετά τις πλημμύρες και τις καταστροφές που έγιναν, έρχεται να ενημερώσει… σχετικώς!

Έχει αποδείξει και στο παρελθόν εξάλλου την… “ταχύτητα” με την οποία ενεργεί σε ζητήματα ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και την προτεραιότητα που δίνει σε σοβαρά, κατά κοινή ομολογία, θέματα που αφορούν στο Δήμο!!!

Αφού, είχαν προηγηθεί ως γνωστόν ανακοινώσεις περί παρέμβασης του Δημάρχου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και περί ένταξης του Δήμου στο πρόγραμμα ELENA.

Κάλιο αργά παρά ποτέ…

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάργας αναφέρει:

Η σφοδρή κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών έπληξε με ένταση το σύνολο του Δήμου Πάργας. Αποτέλεσμα των σφοδρών βροχοπτώσεων ήταν να υποστούν σοβαρές ζημιές το οδικό δίκτυο της περιοχής και τα δίκτυα ύδρευσης καθώς και οι γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και οι τοπικές καλλιέργειες.

Μετά την άμεση συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και την αποτελεσματική προσπάθεια των πρώτων ωρών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσαν τα ακραία για την περιοχή καιρικά φαινόμενα, ο Δήμος Πάργας συνεχίζει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και με το συντονισμό των υπεύθυνων για την Πολιτική Προστασία αντιδημάρχων Ιωσήφ Σίσκα και Μάκη Πασχοδήμου, τις ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών και τις αποζημιώσεις των πληγέντων.

Συγκεκριμένα, μηχανήματα του Δήμου, της Περιφέρειας Ηπείρου και ιδιωτικά που έχουν μισθωθεί απομακρύνουν φερτά υλικά και δημιουργούν προσβάσεις όπου υπήρξαν αποκλεισμοί, ενώ η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Δήμου.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας με τους πρόεδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων παρουσιάστηκαν και καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και αποφασίστηκαν περαιτέρω ενέργειες αντιμετώπισής τους.

Για ζημιές που έγιναν σε σπίτια και καταστήματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην Τεχνική Υπηρεσία στο Καναλλάκι (υπεύθυνος κ. Γιώργος Γιαννόπουλος) προσκομίζοντας τυχόν φωτογραφικό ή άλλο σχετικό υλικό.

Για ζημιές στο ζωικό , φυτικό κεφάλαιο, σταβλικές εγκαταστάσεις και αποθήκες, οι αιτήσεις υποβάλλονται στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

Επιπλέον, μετά από αίτημα του Δήμου, χορηγήθηκε έκτακτη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ηπείρου ενώ ο κ. Νάστας σε επικοινωνία του με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέκο Καχριμάνη ζήτησε στο αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών για την κήρυξη περιοχών της Ηπείρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να συμπεριληφθεί καθολικά ο Δήμος Πάργας.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ