ΕΝΑ Πρέβεζας: Τα συνέδρια εργαλείο ανάπτυξης

THIMARIΤην Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013, στις 11.00, στην παλαιά Δημοτική Αγορά στο κέντρο της Πρέβεζας η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας οργανώνει συζήτηση με αντικείμενο τη συμβολή των συνεδρίων στην τοπική ανάπτυξη.

Σε γενικές γραμμές η συνεδριακή δραστηριότητα διαχέει στις τοπικές κοινωνίες περίπου το 7επταλάσιο των συνήθων δαπανών των επισκεπτών για λόγους αναψυχής. Για αυτόν τον λόγω οργανώνονται σε όλα τα κράτη συνέδρια για την προσέλκυση επισκεπτών και την υποστήριξη των οργανωτών των συνεδρίων.

Η αγορά της Χαλκιδικής για κάθε 1 ευρώ που ξοδεύεται από τους επισκέπτες της ωφελείται κατά 0,80 ευρώ, ενώ η αγορά της Έδεσσας για κάθε 1 ευρώ που εισέρχεται από τον τουρισμό ενεργοποιεί άλλα 2,40 ευρώ! Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης για κάθε 1.000.000 ευρώ που έχει είσπραξη στα ταμεία της ΔΕΘ, η Θεσσαλονίκη ωφελείται με 12.000.000 ευρώ. Η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας συμμετείχε σε προηγούμενα συνέδρια τόσο στην Χίο (2011), όσο και στο Ελατοχώρι (Πιερία, 2012) και ενδιαφέρεται να προσελκύσει το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, τον Σεπτέμβριο 2013, στην Πρέβεζα, για 200 περίπου συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα.

 

Μάλιστα η ΕΝΑ Πρέβεζας εκτιμά ότι οι Νέοι Αγρότες, εάν γνωρίσουν την Πρέβεζα και την αγαπήσουν, έχουν επαρκές προσδόκιμο επιβίωσης που επιτρέπει να υπολογίσουμε ότι θα έρθουν και θα ξαναέρθουν και θα φέρουν και άλλους, καθόσον οι Νέοι Αγρότες είναι 19-40 ετών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας κ. Λεωνίδας Ραβανός ( 6974111252) για την ημερίδα που διοργανώνεται την Κυριακή, 3 Μαρτρίου 2013, δήλωσε ότι δημιουργείται η πλατφόρμα ανταλλαγής προτάσεων για την καλύτερη διεκδίκηση του 20ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, και για την συνδιαμόρφωση της καλύτερης πρότασης μαζί με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και εκπροσώπους, προς την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών για τις δυνατότητες διοργάνωσης ενός τόσο σημαντικού ετήσιου γεγονότος.

Επίσης θα δοθεί η ευκαιρία να αποσαφηνισθούν οι προτεραιότητες των Ενώσεων Νέων Αγροτών, που είναι: ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η κοινωνικοποίηση των νέων αγροτών, η δημιουργία νέας οικογένειας και η σταθεροποίηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεών τους, καθώς και ότι έχει σχέση με το μέλλον του αγροτικού κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ