Εναντίον της ΔΕΗ προσφεύγει ο Δήμος Αρταίων

arta dimarxoi1Την Άρτα επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, προσκεκλημένος του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, για να συμμετέχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων με θέμα τις πρόσφατες εκτεταμένες και καταστροφικές πλημμύρες.

Στη συνεδρίαση μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Ιωάννης Λώλος, η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βίκυ Ευταξά, ο Βουλευτής Άρτας, Γιώργος Στύλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας, Βασίλειος Ψαθάς, οι Δήμαρχοι όλων των Δήμων του Νομού, Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και πλήθος κατοίκων της περιοχής.

Το λόγο πήρε αρχικά ο Δήμαρχος Αρταίων, μετά ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας και ακολούθησαν οι Δήμαρχοι των τριών όμορων Δήμων που επλήγησαν από τις πρόσφατες ακραίες καιρικές συνθήκες.

Κοινό αίτημα και διεκδίκηση όλων αποτελεί η ΔΕΗ να αναλάβει τις ευθύνες της, να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της, που μετρά μόνο το κέρδος χωρίς να λογαριάζει την «ανθρώπινη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών», και να δώσει στον Αρτινό λαό όλα όσα τόσα χρόνια του οφείλει.

Δωρεάν ρεύμα για όλους τους Αρτινούς με τον χαρακτηρισμό του φράγματος ως έργου ΑΠΕ, είναι ένα από τα βασικά αιτήματα προς τη ΔΕΗ, ενώ βασικό αίτημα προς την πολιτεία είναι η άμεση αποκατάσταση των ζημιών στην οδοποιία όλων των Δήμων και η άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους Αρτινούς που επλήγησαν τόσο από τις καταστροφικές πλημμύρες στον κάμπο όσο και από τις κατολισθήσεις στα ορεινά της Άρτας.

arta dimarxoi2Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, αφού ενημερώθηκε λεπτομερώς από τους αρμόδιους φορείς για το μέγεθος των καταστροφών και των ζημιών στην περιοχή μας, καθώς και για τις ενέργειες που έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τις δύσκολες αυτές ώρες, προχώρησε σε δηλώσεις διαβεβαίωσης προς όλους τους δημάρχους ότι η ΚΕΔΕ θα κινηθεί δυναμικά για να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ζημιών και να πιέσει την κυβέρνηση για άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες. «Το πρόβλημα ενός δήμου είναι πρόβλημα όλων των δήμων, γι’ αυτό ως ΚΕΔΕ θα κινηθούμε όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουμε αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων», τόνισε ο κ. Πατούλης και επεσήμανε ότι στις συναντήσεις που θα έχει η ΚΕΔΕ με τους Υπουργούς το επόμενο διάστημα, θα τεθεί επί τάπητος το θέμα των φραγμάτων και οι ενέργειες στις οποίες η ΔΕΗ θα έπρεπε προληπτικά να προβεί ώστε να αποφευχθεί αυτή η τραγική εξέλιξη.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο μείζονος σημασίας αίτημα της υλοποίησης των έργων οριοθέτησης και διευθέτησης της κοίτης του ποταμού Αράχθου και δήλωσε ότι ο Δήμος Αρταίων θα κινηθεί νομικά απέναντι στη ΔΕΗ για τον τρόπο που λειτούργησε τα θυροφράγματα και θα στηρίξει όποιον δημότη επιθυμεί να πράξει το ίδιο.

Όπως αποδείχτηκε από τους χειρισμούς της ΔΕΗ, είναι επιβεβλημένο να αλλάξει ο κανονισμός λειτουργίας των θυροφραγμάτων και αυτός να ελέγχεται από ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών εμπειρογνωμόνων που θα πρέπει να συσταθεί για το σκοπό αυτό. Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Αρταίων επεσήμανε για ακόμη μια φορά τους στόχους και τις διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής, ώστε να ανακουφιστούν οι πληγέντες από τις πλημμύρες και να αποκατασταθούν οι ζημιές στις υποδομές το συντομότερο δυνατόν.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ